Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cetatenii trebuie sa fie cei care prin vot direct decid de cine sa fie condusi!

Ieri, Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta prin care cetatenii pot alege in mod direct Presedintele Consiliului Judetean!  Este corect ca toti cei care doresc sa candideze pentru demnitati publice sa vina in fata oamenilor, sa arate ce au facut si vor sa faca pentru comunitate!

 Eliminarea jocurilor politice de culise si aducerea deciziei in dreptul cetatenilor reprezinta un act de consolidare a democratiei intr-un stat!

 Chiar daca pentru unii alesi ai statului roman, care nu au nimic in comun cu identitatea noastra nationala un judet nu reprezinta nimic, sunt sigur ca pentru fiecare dintre locuitorii judetului Bistrita-Nasaud apartenenta la comunitatea noastra reprezinta un motiv de mandrie!

 Puterea de a-si alege conducatorii trebuie sa fie in mainile oamenilor! Ieri, Guvernul Romaniei a statuat acest lucru!

 Asa se modernizeaza o tara si se consolideaza o democratie!

 Sunt mandru ca m-am nascut, am crescut si locuiesc in aceste locuri minunate si binecuvantate de Dumnezeu, ale judetului Bistrita-Nasaud!

 Va multumesc ca mi-ati oferit onoarea de a va reprezenta din aceasta inalta demnitate publica de Presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si va asigur ca voi continua alaturi de primarii judetului Bistrita-Nasaud dezvoltarea frumoasei noastre comunitati!

 Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

Emil Radu Moldovan. 

 

 

Va trimit atasat o Decizie CCR din 2008 in care s-a verificat constitutionalitatea prevederii introduse in lege la acel moment si anume, alegerea prin vot uninominal a presedintelui de consiliu judetean. La nivelul anului 2008, Vadim Tudor impreuna cu alti parlamentari au sustinut ca alegerea presedintelui de consiliu prin vot uninominal ar fi neconstitutionala. Curtea a statuat asa la acel moment:

"O ultima critica de neconstitutionalitate priveste art.77 din lege, cuprins in titlul II

"Modificarea si completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale", si care dispune modificarea si completarea unui numar insemnat de articole din Legea nr.67/2004, in legatura cu care se sustine ca incalca prevederile art.121, art.122 si art.123 cuprinse in sectiunea a 2-a cap. V din Constitutie, privind organele administratiei publice locale, in sensul ca alegerea prin vot uninominal a presedintelui consiliului judetean ii confera acestuia "un caracter institutional propriu, nemaifiind membru al consiliului judetean, institutia ca atare nefiind prevazuta in Constitutie".

( n. Curtea considera ca) Dispozitiile legale criticate sunt reglementari de sustinere a dispozitiilor constitutionale privitoare la autonomia locala, in virtutea carora alegerea prin vot uninominal a presedintelui consiliului judetean este rezultatul votului popular si nu al unor tranzactii politice ale competitorilor electorali."-  In consecinta, Curtea a respins cererea considerand ca alegerea prin vot uninominal este constitutionala!

 

Bogdan Ivan.

0 comentarii2919 vizualizări04 iunie 2019




rss 2.0
rss 2.0