Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Sarbatoare organizata cu ocazia Zilei Imnului National.

"Desteapta-te romane!", simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848, este sarbatorit an de an la 29 iulie. La aceasta data, in urma cu 171 de ani, versurile imnului care au la baza poemul "Un rasunet" al poetului Andrei Muresanu, au devenit Imnul tarii noastre, fiind intonat pentru intaia oara, oficial.

 Asadar, va invitam luni, 29.07.2019, in orasul Imnului National, la o altfel de sarbatoare organizata cu ocazia acestei Zile, conform urmatorului program:

 

Ora 10.00 - Ceremonie publica, Piata Centrala:

        - acordarea onorului militar

        - binecuvantare si rugaciune pentru poporul roman

        - alocutiunea de deschidere

        - alocutiunea privind simbolistica versurilor

        - intonarea vocala si instrumentala a Imnului National al Romaniei

- defilarea garzii de onoare.

 

In orasul Imnului National, programul evenimentelor din acest an este imbogatit printr-o interpretare speciala a acestuia, de la ora 18.00, pe Pietonalul Liviu Rebreanu. 

Este o surpriza, astfel ca va spunem doar atat: 11 strofe, 11 instrumente, "Romanie-n armonie".

 

Evenimentul "Romanie-n armonie", dedicat Zilei Imnului National, este realizat de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Ansamblul Profesionist "Dor Romanesc" in colaborare cu Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" si Liceul de Muzica "Tudor Jarda".

Noi bistritenii, poate ca nu suntem mai patrioti doar pentru ca poetul Andrei Muresanu este autorul versurilor, dar cu siguranta suntem mandri de acest lucru si tocmai de aceea, trebuie sa onoram acest simbol al neamului nostru si sa-l facem sa rasune de cat mai multe ori.

 

Va asteptam in orasul Imnului National, sa-l intonam cu totii si sa sarbatorim impreuna 171 de ani de cand "Desteapta-te romane!", a devenit unul din simbolurile vesnice ale Romaniei, alaturi de Drapelul National. 

 

Va asteptam!

 

0 comentarii3066 vizualizări26 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0