Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Lotul 4 Lugoj - Deva deschis circulatiei !

Inca  22 de km noi de autostrada au fost deschisi astazi pe Autostrada 1 (A1), intre localitatile Soimus si Ilia din judetul Hunedoara dupa ce comisia de receptie a verificat calitatea lucrarilor si a constatat inca de luni, 12.08.2019 ca acestea corespund normativelor.


Pentru a deschide circulatiei cei 22 de km aferenti lotului 4, CNAIR a preluat in baza unui proces verbal de predare - primire cei 800 de m aferenti lotului 3 care fac posibila circulatia intre acest sector de autostrada si reteaua de drumuri nationale existenta.


Precizam ca pana la receptionarea lucrarilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfasurarea circulatiei in conditii de siguranta pe cei 800 de m preluati. In baza unui plan pentru management al traficului stabilit impreuna cu Politia Rutiera, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorari cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizari verticale). Orice  alta problema legata de structura drumului ramane in continuare in responsabilitatea Antreprenorului.


Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integranta a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunare) , iar pe traseul acestuia se afla Dealul Soimus unde a fost pusa in opera una dintre cele mai spectaculoase lucrari de infrastructura din Romania. Pe sectorul Sibiu- Nadlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia si Margina, iar intre cele doua localitati, circulatia se va desfasura pe reteaua de drumuri nationale existenta.
Antreprenorul acestui contract in valoare de peste 419 mil. lei fara TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L.


Precizam ca pentru Lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva, Consultantul nu a recomandat inceperea receptiei luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost indeplinite conditiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. lucreaza pentru remedierea problemelor.


Dupa deschiderea circulatiei pe cei 22 km noi, reteaua de autostrazi din Romania masoara 829 de km.CNAIR SA

0 comentarii3626 vizualizări15 august 2019
rss 2.0
rss 2.0