Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.

"Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati este un bun prilej sa reafirmam raspicat mesajul "Oameni egali - Drepturi egale", prin care, in urma cu 27 de ani,  comunitatea internationala a dat un puternic semnal de alarma cu privire la constientizarea problemelor cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati.

Prevenirea discriminarii, respectarea drepturilor si demnitatii acestora sunt obiective in privinta carora Romania a facut pasi importanti, dar mai avem mult de lucru pentru a le asigura tuturor acces la o viata normala.

Este nevoie de o integrare reala, de coerenta, continuitate si o abordare unitara a masurilor de sprijin acordate persoanelor cu dizabilitati, pentru ca acestea sa-si gaseasca locul potrivit in societate.

Ca prim-ministru, voi sustine masurile menite sa asigure persoanelor cu dizabilitati acces neingradit la educatie, pentru a-si pune in valoare talentul si competentele, oportunitati pe piata muncii, pentru a avea multumirea propriei contributii la binele comunitatii, servicii publice de buna calitate, adaptate nevoilor lor, pentru a avea sanse egale cu cele ale tuturor cetatenilor.

Este nevoie sa ne concentram in continuare eforturile pentru intelegerea profunda a nevoilor pe care le au semenii nostri cu nevoi speciale si sa eliminam barierele, care inca le stau in cale, in ceea ce priveste implicarea si integrarea lor sociala.

Trebuie sa ne coagulam energiile pentru ca sansele persoanelor cu dizabilitati sa fie similare cu ale oricarui cetatean, sa se bucure deegalitate, respect si dreptul de a-si stabili singuri prioritatile si modul in care si le pot pune in aplicare.

Le transmit gandul meu bun tuturor persoanelor cu dizabilitati!"

 

 

Ludovic Orban

Prim-ministru al Romaniei.

 

0 comentarii2849 vizualizări03 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0