Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Persoanele aflate in izolare vor fi monitorizate si de Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud.

Monitorizarea persoanelor aflate in izolare la domiciliu va fi facuta incepand de astazi, 20 martie si de Institutia Prefectului, a decis prefectul  Stelian Dolha.

Avand in vedere multiplele sesizari legate de faptul ca nu se respecta regimul de autoizolare comunicat de autoritatile de sanatate publica, prefectul a hotarat implicarea angajatilor Institutiei Prefectului  in  monitorizarea celor aflati in izolare dar si in constientizarea lor asupra riscurilor legale dar si de sanatate la care se expun si expun familia si comunitatea.

Prin urmare,  s-a stabilit un sistem de lucru prin care fiecare angajat al institutiei o sa raspunda de un anumit numar de unitati administrativ-teritoriale, iar pe baza listei care se primeste in fiecare dimineata de la Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, persoanelor izolate le vor fi transmise mesaje. Prin intermediul acestora vor fi aduse la cunostinta noile prevederile legale in cazul nerespectarii regimului de autoizolare si totodata se va pune la dispozitie telefonul primarului sau a altor responsabili  din unitatea teritorial administrativa  de care apartin, in eventualitatea in care  au nevoie de ajutor din partea comunitatii, pe parcursul celor 14 zile de izolare.

            In cadrul aceleiasi campanii Institutia Prefectului va intensifica verificarile fie in urma reclamatiilor, fie prin sondaj, iar nerespectarea procedurii va fi sanctionata drastic.

0 comentarii2737 vizualizări20 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0