Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 Mai 2021 - 14587
Ziua Amintirii Holocaustului si a Eroismului.

Este Ziua Amintirii Holocaustului si a Eroismului, marcata astazi in memoria celor aproximativ sase milioane de victime. Marsul Vietii, organizat anual pe drumul durerii dintre fostele lagare de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, va fi diferit deaceasta data din cauza pandemiei de coronavirus. Devenit o traditie de peste trei decenii, acest tribut adus suferintei unor oameni ucisi sau haituiti de ura altor oameni se desfasoara anul acesta cu respectarea masurilor de distantare sociala impuse de urgenta sanitara prin care trece intreaga lume.

Pentru prima oara, drumul dintre cele doua foste lagare ale mortii va fi rememorat doar virtual, dar incarcatura emotionala este, poate, chiar mai puternica decat in anii trecuti. Contextul actual ne face sa constientizam, o data in plus, ca viata este bunul cel mai de pret al tuturor.

Traim astazi intr-o lume a globalizarii, in care oamenii au invatat sa accepte diversitatea. Stigmatizarea pe orice criteriu, etnic, social, cultural sau religios nu este compatibila cu o societate civilizata si nimic nu poate justifica intoleranta fata de ceilalti, ura sociala sau antisemitismul.

Societatea romaneasca, marcata si ea in secolul trecut de atrocitatile Holocaustului, functioneaza acum dupa regulile democratiei, nediscriminarii si combaterii oricarei forme de ura, xenofobie, antisemitism sau rasism si vom ramane ferm angajati pe acest drum.

Aducem un omagiu victimelor Holocaustului si suntem solidari cu cei care au supravietuit acelor orori. Cu indurerare si respect pentru suferinta lor, ne rugam pentru toti.

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

 

0 comentarii1421 vizualizări21 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0