Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Testele care au fost efectuate in aceasta saptamana in BN.

In urma solicitarilor din partea reprezentatilor presei, a fost intocmita o statistica referitoare la testele care au fost efectuate in aceasta saptamana la nivel judetean, incepand cu data validarii procedurilor de testare a laboratorului DSP, respectiv data acreditarii Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

Situatia testarilor RT-PCR la Punctul de lucru biologie moleculara RT-PCR al Laboratorului de analize din cadrul cadrul Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, incepand cu data de 21-23 aprilie a.c., s-a efectuat un numar total de 51 de teste, din care 11 s-au dovedit pozitive, 39  negative si 1 neconcludent.

La data de 24.04.2020, DSP Bistrita-Nasaud detine pe stoc 370 de teste de extractie, 420 de teste de amplificare. In momentul de fata, se intocmeste un necesar pentru achizitionarea unui nou stoc de teste.

 

.

 

In ce priveste situatia testarilor RT-PCR la Punctul de lucru biologie moleculara RT-PCR al Laboratorului de analize din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, in perioada 22-23 aprilie 2020, s-a efectuat un numar total de teste pentru 91 de pacienti, din care 11 pozitivi, 7 incerti si 73 negativi.

La data de 24.04.2020, Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita detine pe stoc 517 teste de extractie, 2000 de teste de amplificare si are achizitionate si in curs de livrare 4320 teste de extractie si 3936 teste de amplificare.

Precizam faptul ca laboratorul Directiei de Sanatate Publica testeaza persoanele aflate in carantina, persoanele aflate in izolare, daca este cazul, pacienti ai Centrului de Dializa, persoane care se afla in centrele de varstnici. De asemenea, in laboratorul din cadrul Spitalului Judetean se testeaza personalul propriu (medical, auxiliar), precum si toti pacientii internati in spital, inclusiv cei care se prezinta la spital cu suspiciune de CoVid-19.

Cele doua laboratoare colaboreaza pentru a avea o eficienta sporita in ce priveste timpul de determinare a rezultatelor.

 

 

0 comentarii2807 vizualizări24 aprilie 2020




rss 2.0
rss 2.0