Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 27 Aprilie 2024 - 14587
Pachete cu produse igienico-sanitare.

Pachete cu produse igienico-sanitare, oferite prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, distribuite populatiei afectate de pandemie! Ordonanta de Urgenta nr. 43 din 6 aprilie 2020 a vizat aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta. Astfel, persoanele aflate in nevoie, respectiv persoane aflate in carantina, in izolare, autoizolare, precum si persoanele din centre de tip rezidential, au primit pachete cu produse igienico-sanitare.

A fost evaluat stocul de pachete ramase dupa campania de distribuire din luna decembrie a anului 2019, fiind inventariat un numar de 829 pachete disponibile. Dintre acestea, 78 au fost distribuite unor persoane aflate in izolare, 284 au ajuns la patru centre special amenajate pentru carantinarea persoanelor, iar restul de 588 vor fi preluate de DGSPC pentru a fi distribuite caminelor de batrani.

Pachetele de igiena contin:

• Periuta de dinti 5 buc;
• Pasta de dinti 300 ml;
• Sapun lichid 500 ml;
• Sampon copii 800 ml;
• Sampon adulti 500 ml,
• Detergent de rufe 2700 gr.

 

.

 

 

In data de 22.04 a.c., pe raza judetului nostru, au fost angrenati in activitati specifice 361 de politisti, 81 de  jandarmi si 32 de politisti locali, impreuna cu militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

Politistii au efectuat 873 de verificari la persoane aflate in izolare, in 209 locatii, iar cu ocazia controalelor efectuate nu au fost constatate nereguli. De asemenea, 332 de societati comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor stabilite pe perioada starii de urgenta. Pentru nerespectarea ordonantelor militare, politistii au aplicat 126 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 194.000 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementarile care privesc restrictiile de circulatie impuse persoanelor.

Jandarmii au verificat 178 persoane, aflate in 54 de locatii, din 27 de localitati, pentru monitorizarea prezentei la domiciliu a acestora. Totodata, acestia au desfasurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonantei Militare nr.3, privind circulatia persoanelor in afara locuintei sau gospodariei, ocazie cu care au aplicat 17 de sanctiuni contraventionale in valoare de 13.000 de lei. In ultimele 24 de ore, jandarmii continua actiunile de verificare privind circulatia persoanelor in afara locuintei sau gospodariei.

 In data de 23.04. a.c., pe raza judetului nostru, au fost angrenati in activitati specifice 413 politisti, 94 de jandarmi si 38 de politisti locali, impreuna cu militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

 Politistii au actionat pentru verificarea si depistarea persoanelor care se sustrag masurilor de izolare sau carantina, pentru fluidizarea circulatiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au fost efectuate 597 de verificari la persoane aflate in izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 119 societati comerciale si 111 persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdictiilor stabilite pe perioada starii de urgenta.

 Cu ocazia actiunilor desfasurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 63 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 73.690 de lei. Dintre acestea, 59 de sanctiuni, in valoare de 73.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea ordonantelor militare unor persoane care nu au respectat reglementarile care privesc restrictiile de circulatie impuse, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

 Jandarmii au verificat 129 persoane, aflate in 48 de locatii, din 19 de localitati, pentru monitorizarea prezentei la domiciliu a acestora. Totodata, acestia au desfasurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonantei Militare nr.3, privind circulatia persoanelor in afara locuintei sau gospodariei, ocazie cu care au aplicat 9 de sanctiuni contraventionale in valoare de 21.000 de lei. In ultimele 24 de ore, jandarmii continua actiunile de verificare privind circulatia persoanelor in afara locuintei sau gospodariei.

 

 

 

 

0 comentarii2842 vizualizări25 aprilie 2020




rss 2.0
rss 2.0