Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi.

"Romania isi sarbatoreste astazi veteranii de razboi, in semn de aducere aminte si recunostinta pentru toti militarii romani care in vremurile cele mai grele ale istoriei au luptat pentru independenta, suveranitatea, integritatea teritoriala si interesele tarii.

Povestile lor sunt adevarate lectii de patriotism si spirit de sacrificiu.

Anul acesta, vom marca Ziua Veteranilor de Razboi intr-un mod atipic, in lipsa ceremoniilor militare si religioasesau a altor manifestari obisnuite cu acest prilej, din dorinta de a proteja sanatatea si viata tuturor. Vom fi impreuna insa prin gandul bun, pretuirea si recunostinta fata de faptele de vitejie si de valorile pe care veteranii nostri le-au aparat.

Este o mare onoare sa avem printre noi veterani din al doilea Razboi Mondial, modele de demnitate si devotament pentru tinerele generatii. 

Pentru cei in viata, ajunsi la varste venerabile, respectul fata de meritele lor inseamna acum sa-i ajutam sa depaseascacu bine aceasta perioada de pandemie.

Actiunile de asistenta umanitara pe care Ministerul Apararii le desfasoara de la instituirea starii de urgenta pentru a-i sprijini pe veterani si vaduvele de razboieste, in acest context, cel mai potrivit mod prin care le putem multumi. Guvernul va sprijini in continuare astfel de actiuni prin care sa le asiguram veteranilor aflati in dificultate alimente si medicamente, astfel incat sa nu fie nevoiti sa iasa din casa, pentru a nu fi expusi riscului de imbolnavire.

Vrem sa ne bucuram cat mai mult timp de intelepciunea lor si sa continuam sa invatam din puterea lor de a merge mai departe.

Omagiem jertfele celor cazuti in lupta, iar veteranilor in viata le urez multa sanatate si le transmit intreaga noastra recunostinta!"

 

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

 

0 comentarii2975 vizualizări29 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0