Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Centrul de Transfuzie Sanguina Bistrita, a ajuns sa fie folosita pe post de tribuna electorala.

"Donarea catre institutiile medicale din Bistrita-Nasaud, via Centrul de Transfuzie Sanguine Bistrita, a unui aparat performant de plasmafereza, capabil sa recolteze plasma cu anticorpi de la pacientii care s-au vindecat deja de CoVid-19 pentru tratarea bolnavilor, este fara nicio indoiala una dintre vestile extrem de bune pe care le-am primit in judet de la debutul pandemiei. Atat prin Institutia Prefectului, cat si personal, ma voi ocupa de urgentarea avizelor si autorizarilor, de care acest aparat, unul dintre cele 14 primite ca donatie in tot atatea judete, sa poata fi complet functional, iar plasma convalescenta obtinuta de la donatorii fosti pacienti sa poata fi inclusa in protocoalele terapeutice de tratament.

Ceea ce este regretabil insa, este modul in care Centrul de Transfuzie Sanguina Bistrita, o institutie fundamental apolitica, pusa in slujba sanatatii publice si a salvarii vietii, a ajuns sa fie folosita pe post de tribuna electorala de persoane publice de prim rang din judet, aflate, chiar si in aceasta perioada de cumpana, intr-o campanie de imagine personala si partinica fara limite.

In conditiile in care donatia s-a facut catre Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud, este de neinteles cum a ajuns presedintele Consiliului Judetean sa organizeze o conferinta de presa, intr-o institutie a statului roman, fundamental apolitica, cu care nu are niciun fel de legatura pe linie profesionala. E foarte grav si ca si-a permis si i s-a permis, folosind imaginea si reputatia acestei institutii care serveste doar sanatatea publica, de a se promova si de ataca de aici Guvernul si presedintele Romaniei. Este inacceptabil ce s-a intamplat. Asa cum este inacceptabila si continuarea acestei campanii, profund mincinoase si denigratoare, pe care o duce atat ziua, cat si noaptea prin subordonatii sai, platiti din bugetul public al judetului. Referitor la asa-zisa solicitare de demitere a directorului Centrului de Transfuzii, precizez ca doamnei director i s-au cerut explicatii strict legate de documentele donatiei si aparatului de plasmafereza pentru a urgenta circuitul aprobarilor, documente transmise in cursul diminetii de astazi si explicatii legate de organizarea conferintei de presa de catre o alta entitate publica in sediul institutiei pe care o conduce, eveniment care a derapat intr-unul cu conotatii politice. Precizez si faptul ca nu am cerut demiterea doamnei director Adina Beudean, monitorizarea pe linie profesionala si manageriala a conducerii Centrului de Transfuzii fiind atributul altor institutii."

 

Prefect,

Nechita Stelian Dolha

0 comentarii2891 vizualizări08 mai 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0