Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 05 August 2021 - 14587
Sedinta consultativa cu reprezentanti ai mediului de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud.

Prefectul Stelian Dolha a participat in 21 mai a.c., la o sedinta consultativa cu reprezentanti ai mediului de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud, pe tema problemelor intampinate pe fondul crizei pandemiei, prima dintr-o serie de astfel de intalniri. Reuniunea de lucru a fost organizata in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si a avut loc la sediul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, cu respectarea conditiilor de distantare sociala. Invitatii de astazi au fost: Alexandru Stanean - director general Teraplast SA, Gavril Muresan - CEO Electroplast Bistrita, Ioan Repede - director general Rombat SA, Gheorghe Cenusa - director general Comelf SA, Virginia Farcas - administrator Silvania International SRL si Traian Larionesi, administrator Frasinul SRL.

Cei prezenti au apreciat ca masurile initiate prin intermediul starii de urgenta, pentru gestionarea pandemiei si a consecintelor acesteia au fost benefice pentru limitarea raspandirii coronavirusului si ca au remarcat o abordare pro economie din partea Guvernului pe tot parcursul crizei epidemice. Reprezentantii mediului de afaceri au apreciat ca masura somajului tehnic s-a dovedit o gura de oxigen pentru multe companii care nu au fost puse in situatia de a-si concedia angajatii. Discutiile s-au concentrat inclusiv pe nevoia de identificare a oportunitatilor economice pentru Romania in perioada imediat urmatoare. Majoritatea participantilor au fost de parere ca aceasta criza, pe langa efectele negative, poate constitui un moment prielnic pentru elaborarea unui proiect de tara curajos si pentru resetarea ramurilor economice de baza.

Printre alte subiecte aduse in discutie de reprezentantii companiilor prezente la discutii amintim: necesitatea propunerii si adoptarii unor proiecte legislative in favoarea produselor romanesti, nevoia investitiilor in sectoarele de infrastructura, oportunitatea mutarii capacitatilor de productie dinspre China spre Europa, si mai ales spre estul Europei, nevoia intaririi mecanismului de ajutor de stat pentru mediul de afaceri, o colaborare mai stransa intre mediul economic, social si academic pentru elaborarea unor strategii realiste, nevoia de imbunatatire a programului IMM Invest si implementarea unui program similar pentru firmele mari (pe care deja Guvernul il creioneaza), reindustrializarea Romaniei, flexibilizarea unor reguli pentru proiectele cu fonduri europene, etc.

Vineri, 22 mai este programata o noua reuniune la Institutia Prefectului, la care sunt invitati alti reprezentanti ai mediului de afaceri din Bistrita-Nasaud. Precizam ca a fost necesara impartirea invitatilor pe mai multe serii pentru a putea respecta conditiile impuse pentru reuniuni de reglementarile starii de alerta.

 

0 comentarii1820 vizualizări22 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0