Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Actiuni de prevenire a raspandirii si limitare a infectarii cu virusul Covid.

Actiuni de prevenire a raspandirii si limitare a infectarii cu virusul Covid-19, desfasurate de fortele de ordine in ultimele 24 de ore.  · Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud

 Duminica 12 iulie a.c., pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus, un efectiv de 71 de jandarmi au executat mai multe actiuni punctuale de verificare a respectarii masurilor stabilite in perioada starii de alerta. Au fost executate si actiuni punctuale de verificare a respectarii masurilor de protectie individuala, respectiv a masurilor privind respectarea distantarii sociale in interiorul lacasurilor de cult din aria de competenta. Si jandarmii montani Rodna, Piatra-Fintinele si Colibita au executat actiuni de verificare a respectarii masurilor de prevenire a infectarii cu noul Coronavirus, de catre agentii economici din aria de competenta si de catre turisti. Astfel de actiuni au fost organizate si la Baile Figa privind respectarea masurilor stabilite pentru starea de alerta.

Au fost verificate: spatii comerciale, terase, pensiuni/cabane, lacasuri de cult si unitati fast-food. Au fost verificate 75 de locatii, fiind aplicate 14 sanctiuni constand in avertismente scrise, pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, respectiv organizarea unor activitati in spatiul public inchis.

 

 

· Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud:

 

In data de 12.07.2020, politistii din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud au actionat in sistem integrat, cu celelalte structuri, pentru verificarea respectarii normelor legale impuse pe timpul starii de alerta, in zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistrita, a teraselor, salilor de jocuri, a centrelor comerciale si a statiunilor turistice de interes local de pe raza judetului.

Astfel, au fost verificate 245 de societati comerciale si 297 de persoane fizice, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate un numar de 60 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 34.490 lei, dintre care 30 sanctiuni pentru nerespectarea Legii 55/2020,  15 sanctiuni pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Totodata, au fost aplicate 12 sanctiuni aplicate operatorilor economici de pe raza judetului care nu au respectat obligatiile specifice de natura economica si fiscala (11 sanctiuni la Legea nr 12/1990 pentru protejarea populatiei impotriva activitatilor comerciale ilicite si 1 sanctiune la OUG nr. 28/1999 privind  obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate  de marcat electronice fiscale).

______

Pentru a evita cresterea numarului de infectari si a imbolnaririlor, va rugam sa respectati cu strictete masurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Fortele de ordine vor desfasura permanent in aceasta perioada activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada starii de alerta.

 

Va rugam sa respectati masurile de protectie sanitara si de distantare fizica pentru a va proteja propria sanatate si viata, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur!

 

Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID - 19.

0 comentarii2863 vizualizări13 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0