Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Prevenirea raspandirii Coronavirusului - priotitatea autoritatilor!

Zilnic, fortele de ordine desfasoara actiuni in zonele aglomerate si mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a masurilor impuse in contextul starii de alerta, prevenirii si limitarii raspandirii Coronavirusului.  

Inspectoratul de Politie Judetean raporteaza ca, in perioada 12-18 octombrie, sub autoritatea Institutiei Prefectului, au fost organizate 46 de actiuni punctuale de verificare pe raza judetului la au participat 469 de politisti din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, politisti locali, jandarmi, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului.

In total au fost verificate 775 de societati comerciale, au fost legitimate 1550 de persoane si au fost verificate in trafic 591 de autovehicule, dintre care 191 de mijloace de transport in comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 467 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 143.560 de lei, dintre care 368 de sanctiuni contraventionale in valoare de 70.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020.

 

 

Inspectoratul de Jandarmi Judetean raporteaza ca actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat in ultima saptamana cu verificari executate in magazine, mijloace de transport in comun, cafenele, piete, restaurante, lacasuri de cult, terase si zone de agrement.

A fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 188 de locatii, fiind aplicate 151 de sanctiuni, astfel: 40 de amenzi in valoare de 20.000 lei si 111 de avertismente scrise pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

Duminica, 18 octombrie a.c. au fost executate si actiuni punctuale de verificare a respectarii masurilor de protectie individuala, respectiv a masurilor privind respectarea distantarii fizice la lacasurile de cult din aria de competenta.

Jandarmii montani de la Rodna, Piatra-Fintinele si Colibita continua actiunile de patrulare pe traseele frecventate de turisti dar si actiunile de verificare in zonele de agrement din aria de competenta. Totodata, au fost executate si actiuni de verificare a respectarii masurilor de prevenire a infectarii cu noul Coronavirus, de catre agentii economici si de catre turisti.

 

Pe fondul cresterii alarmante a numarului de cazuri de CoVid-19, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul Coronavirus, fortele de ordine intensifica activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr 55/2020 privind masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandarea noastra este de a purta masca de protectie CORECT si de a pastra distantarea fizica, precum si de a evita spatiile aglomerate. Cresterea incidentei cazurilor de Coronavirus duce, pentru stoparea raspandirii si protejarea sanatatii cetatenilor, la masuri restrictive suplimentare!

 

  • Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.

 

Cancelaria Prefectului.

0 comentarii2786 vizualizări20 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0