Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 28 Februarie 2021 - 16502 vizitatori azi
Verificari ale pagubelor produse de fenomenele meteorologice de la inceputul lunii februarie.

Ca urmare a rapoartelor operative trimise de primarii prin care au fost semnalate pagube produse de fenomenele meteorologice si hidrologice, comisiile mixte au demarat actiuni de constatare si evaluare in teren.

Astfel, pana azi, 15 februarie, comisia de constatare a pagubelor s-a deplasat in Sangeorz Bai, Lesu, Zagra, Tarlisua, Tiha Bargaului, Budacu de Jos. Aici, au fost afectate localitatile Sangeorz Bai, Cormaia, Moliset, Agries, Racatesu, Tarlisua, Borleasa, Agriesel, Lunca Sateasca, Tiha Bargaului si Alunis, unde au fost inregistrate pagube la case de locuit sau anexe gospodaresti,  la podete, la drumuri forestiere, vicinale, comunale, judetene, dar si pe cursuri de apa, precum si alunecari de teren.

In prima parte a zilei de 15 februarie, prefectul Stelian Dolha a fost alaturi de echipa mixta pentru constatarea pagubelor din comuna Rebrisoara, zona Gersa.

Actiunile de constatare au continuat in Nasaud si vor fi reluate in zilele care urmeaza in Magura Ilvei, Ilva Mica, Dumitra, Rodna, Monor, Feldru, Livezile, Spermezeu, Telciu, Parva, Negrilesti, Sieu.

In baza constatarilor din teren, va fi intocmit un proiect de Hotarare de Guvern pentru solicitarea despagubirii, care va fi transmis mai departe la Ministerul Lucrarilor Publice.

Comisia a fost constituita din reprezentanti ai Institutiei Prefectului judetul Bistrita-Nasaud,  ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului Judetean in Constructii Bistrita-Nasaud, ai Drumurilor Judetene (din cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud).


Prefectura BN.

0 comentarii560 vizualizări15 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0