Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 11 Mai 2021 - 14587
"Ziua Veteranilor de Razboi" a fost marcata printr-o ceremonie militara si religioasa.

"Ziua Veteranilor de Razboi" a fost marcata in acest an printr-o ceremonie militara si religioasa desfasurata la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal Bistrita, in semn de recunostinta pentru cei care au apararat valorile noastre nationale.

Institutia Prefectului judetul Bistrita-Nasaud si-a aratat respectul fata de eroii celebrati astazi prin reprezentantii sai, prefectul Stelian Dolha si subprefectii Decsei Atilla si Toth Lorand, care au luat parte la restransele manifestari solemne, dat fiind contextul pandemic.

 "Ziua Veteranilor de Razboi reprezinta o zi in care ne amintim si le suntem recunoscatori celor care, in vremurile cele mai ostile ale istoriei, si-au riscat viata pentru apararea valorilor romanesti.

 Povestile veteranilor de razboi sunt adevarate invataturi despre spirit de sacrificiu si demnitate. Astazi vreau sa amintesc de Teodor Avram, un veteran de-al nostru, care a participat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, si care are o poveste impresionanta de razboi si de viata. Luat prizonier de rusi a ajuns tocmai in Siberia, de unde a reusit sa se intoarca pe jos, in conditii inimaginabile, zile si nopti. Determinarea sa l-a facut sa treaca Tisa inot pentru a ajunge inapoi la familia din zona Chiuzei.

Este doar o poveste dintre alte mii, multe nespuse, iar noi avem azi datoria morala de a transmite mai departe aceste adevarate lectii de disciplina, daruire, responsabilitate si patriotism.

 Dragi veterani, va sunt profund recunosator pentru tot ce ceea ce ati facut in slujba Patriei!", este mesajul prefectului Stelian Dolha, transmis cu ocazia Zilei Veteranilor.

  Prefectul Stelian Dolha s-a alaturat in aceste zile Campaniei "Alaturi de veterani", participand la o actiune a Ministerului Apararii Nationale de distribuire a unor pachete cu ocazia Sarbatorilor de Paste veteranilor de razboi din judetul Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii1043 vizualizări29 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0