Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
La multi ani, dragi romani!

Ziua de 1 decembrie este pentru toti romanii sarbatoarea cea mai puternica si mai incarcata de semnificatie dintre toate sarbatorile acestui neam. Este acea sarbatoare pe care romanii o poarta in suflet chiar si departe de casa, o onoreaza si ii defineste ca identitate. Este o zi in care ne regasim si pe care o ducem in ADN-ul nostru ca neam, pentru ca strabunicii  nostri au luptat acum peste 100 de ani pentru aceasta unire. A fost un eveniment la care au luat parte intr-un sens larg membrii fiecarei case si familii de romani, o aspiratie si un vis pe care l-au asteptat de secole.

Pietrele noastre, strazile, chiar si cladirile stau marturie la cat de puternica a fost dorinta de unire, dorinta de a fi liberi si stapani in tara lor.

Aceasta parte din istorie, cu totul speciala, este important sa o transmitem copiilor nostri, alaturi de imaginile conventionale.

In momente ca acestea, in care vanturile dezbinarii bat din toate partile, iar razboiul cu virusul si tulpinile lui nu stim ce ne rezerva, e important sa ne reamintim ca sarbatoarea de astazi este in primul rand una a unitatii si a solidaritatii.

La multi ani, dragi romani! La multi ani, Romania!", transmite  prefectul Stelian Dolha cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

 

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud 

 

0 comentarii2905 vizualizări01 decembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0