Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Ianuarie 2022 - 14587
CNAIR organizeaza sesiuni de instruire anticoruptie.

CNAIR, prin Biroul Control Integritate, in colaborare cu Directia Generala Anticoruptie (DGA) organizeaza o serie de sedinte de instruire a personalului de conducere in vederea prevenirii fenomenul de coruptie in sistemul public si a constientizarii consecintelor implicarii personalului in savarsirea unor astfel de infractiuni.

 Astfel, joi, 13 ianuarie 2022, personalul cu functii de conducere din cadrul directiilor regionale Brasov si Iasi a participat la sediul institutiei prefectului din Brasov in cadrul unei astfel de intalniri ce a avut ca obiect informarea anticoruptie a managerilor companiei si membrilor echipelor pe care le conduc.

 Acest tip de educatie si intruire in spiritul anticoruptiei a inceput in luna decembrie cand au fost demarate o serie de activitati cu personalul CNAIR din cadrul directiilor regionale Bucuresti si Constanta.

 De asemenea, marti, 11 ianuarie 2022, a avut loc, la Timisoara, o intalnire cu reprezentanti ai directiilor regionale Craiova, Timisoara si Cluj unde s-au aprofundat diferite teme privind conduita si principiile personalului contractual, precum si alte aspecte ce tin de cadrul profesional-tehnic.

 In perioada urmatoare, conform unui calendar comun, CNAIR impreuna cu DGA vor implementa o serie de activitati de informare publica destinata cetatenilor.

 

.

 

Miercuri, 12.01.2022, CNAIR a semnat cu Primaria Miercurea Ciuc protocolul de colaborare pentru relanssarea proiectului VO Miercurea Ciuc de catre autoritatile publice locale

 Unitatile administrativ teritoriale ce urmeaza a fi traversate de Varianta de ocolire Miercurea Ciuc sunt  comunele Siculeni, Sancraieni si Racu.

 Potrivit protocolului semnat astazi la sediul CNAIR, Primaria Miercurea Ciuc urmeaza sa deruleze procedurile de atribuire a unui contract pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate, precum si pentru elaborarea Proiectului Tehnic si a Documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire. Scopul protocolului incheiat vizeaza si elaborarea documentatiei de natura tehnico - economica.

 Precizam ca acest proiect este in conformitate cu strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere asa cum a fost aprobata prin HG 1312/2021 ca parte a Planului Invetitional.  

 Sursa de finantare pentru etapa de proiectare provine din fondurile europene alocate in cadrul POIM 2014-2020, iar executia lucrarilor va fi finantata prin Programul Operational de Transport 2021-2027.

 Elaborarea documentatiei se va realiza cu suportul tehnic permanent al CNAIR SA prin structurile dedicate fluxului de dezvoltare a unui proiect de infrastructura rutiera. Documentatia in forma sa finala va respecta rigorile de finantare a unui proiect cu finantare nerambursabila.

 VO Miercurea Ciuc reprezinta un alt exemplu de buna practica pentru implementarea proiectelor de infrastructura rutiera,  in temeiul prevederilor OUG 88/2020, prin implicarea unitatilor administrativ teritoriale in scopul dezvoltarii acelor obiective care intra pe raza administrativa a  acestora.

 

CNAIR SA

0 comentarii609 vizualizări13 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0