Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Asociatia Municipiilor din Romania aniverseaza 20 de ani de activitate la Bistrita!

La initiativa a 30 de membri fondatori, in zilele de 6-7 iulie 1990, la Bistrita, s-a hotarat constituirea Federatiei Municipiilor din Romania (FMR), devenita in anul 2001, Asociatia Municipiilor din Romania (AMR). In cele doua decenii de la infiintare, asociatia a contribuit activ prin initiative de politici publice si proiecte la modernizarea actului administrativ, in parteneriat cu administratia centrala, sustinand totodata consolidarea autonomiei locale.

 

Vor fi prezenti primari si reprezentanti ai celor 107 membri AMR (inclusiv din cele 6 sectoare ale municipiului Bucuresti), reprezentanti ai Parlamentului, ai unor institutii centrale, asociatii europene, ambasade, precum si parteneri traditionali ai asociatiei. AMR va primi in randurile sale doi noi membri, municipiile Marghita si Gheorgheni, devenind astfel asociatia tuturor municipiilor din Romania.

 

La eveniment au fost invitati sa participe Traian Basescu, presedintele Romaniei, Emil Boc, primul ministru, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, reprezentanti ai ministerelor, ai celorlalte structuri asociative ale autoritatilor publice.

 

Mercedes Bresso, presedinta Comitetului Regiunilor a felicitat AMR cu ocazia aniversarii celor 20 de ani de activitate si a salutat progresul guvernantei pe mai multe niveluri in Romania, datorat cu precadere politicii de coeziune: "Aceasta politica reprezinta un instrument major in serviciul integrarii europene: bogate sau sarace, toate regiunile inainteaza astfel in aceeasi directie, chiar daca fiecare are propriul sau ritm si particularitati."

 

Adunarea Generala Aniversara a Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) este gazduita de Primaria Municipiului Bistrita si se va desfasura in data de 24 septembrie 2010 la sediul Universitatii "Babes Bolyai" (UBB) din Bistrita.

 

Pe agenda Adunarii Generale figureaza urmatoarele subiecte:

  • Raportul Comitetului Director al AMR pentru anul 2009 si semestrul I 2010
  • Primirea de noi membri
  • Stadiul procesului de descentralizare in domeniile prioritare la nivelul administratiei publice locale (APL)
  • Prezentarea Monografiei elaborate pentru momentul aniversar
  • Festivitatea de decernare a premiilor aniversare

Conferinta de presa va avea loc pe 24 septembrie a.c. la orele 11:30 – 12:00, la sediul UBB Bistrita.

0 comentarii2772 vizualizări23 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0