Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Din 9 martie isi inceteaza aplicabilitatea HG nr. 171 / 03.02.2022 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei.

"Romania a parcurs timp de mai bine de doi ani una dintre cele mai dificile perioade din istoria recenta. Chiar daca a fost o perioada plina de provocari, in cele din urma efortul nostru comun a dat roade.

Multumesc romanilor pentru responsabilitatea de care au dat dovada, pentru ca au inteles sa respecte regulile de protectie sanitara si au ales sa se vaccineze, limitand astfel raspandirea pandemiei de Covid - 19. Multumesc, de asemenea, tuturor angajatilor MAI care si-au facut datoria pentru binele romanilor. Impreuna am reusit sa depasim momente grele, iar aceasta incercare ne va da puterea sa trecem peste toate provocarile pe care ni le rezerva viitorul", a transmis ministrul afacerilor interne, Nicolae Lucian Bode*.
Incepand de maine, 9 martie a.c., ora 00.00, isi inceteaza aplicabilitatea Hotararea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, incepand cu ora 00.00, inceteaza TOATE restrictiile, precum si restrangerea sau interzicerea unor activitati asa cum erau prevazute in actul normativ mentionat (spre exemplu:obligativitatea purtarii masti de protectie in spatiile publice, restrangerea sau interzicerea organizarii si desfasurarii de mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de intruniri, restrangerea sau interzicerea circulatiei persoanelor si vehiculelor in locurile si, dupa caz, in intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).
Totodata, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, inceteaza masurile privind angrenarea politiei locale in cadrul activitatilor realizate de catre unitatile de politie, precum si subordonarea operationala a serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta si a serviciilor de ambulanta.
De asemenea, punctele de trecere a frontierei, inchise temporar, total sau partial, pe perioada starii de alerta, se vor redeschide, astfel:
- La frontiera romano-ungara: Carei - judetul Satu - Mare
- La frontiera romano-bulgara : Lipnita, Dobromir - judetul Constanta.
Va reamintim faptul ca documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a caror valabilitate a fost prelungita pe perioada starii de alerta, urmeaza sa expire dupa o perioada 90 de zile de la incetarea starii de alerta. In acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetatenii cu privire la modalitatea eliberarii acestora astfel incat sa fie evitata aglomeratia la ghisee.
Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid si formularul digital de intrare in Romania raman in continuare aplicabile.
In ceea ce priveste masurile, cu caracter temporar care vor ramane in vigoare, de protectie sanitara pentru gestionarea situatiei epidemiologice si limitarea raspandirii Covid- 19, in contextul incetarii starii de alerta, Ministerul Sanatatii urmeaza sa emita recomandari populatiei in acest sens.
Informatii de background.
In ultimii doi ani, peste 22.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate, zilnic, in gestionarea efectelor pandemiei cu Sars- Cov-2. In aceasta perioada au fost efectuate peste 44 de milioane de verificari la persoane fizice si aproximativ 2,5 milioane la persoane juridice.
0 comentarii2849 vizualizări09 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0