Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Ziua Internationala a Francofoniei.

Guvernul Romaniei se alatura francofonilor din intreaga lume pentru a celebra bogatia limbii franceze si diversitatea culturii francofone din intreaga lume. Mai mult ca oricand, marea familie a Francofoniei trebuie sa dea dovada de solidaritate pentru a face fata gravelor provocari din spatiul francofon, precum oribilul razboi de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei, situatia umanitara tragica generata de acesta sau deficitul de securitate si amenintarea terorismului in Africa Saheliana.

In aceste vremuri dificile, apararea si pastrarea valorilor comune ale Francofoniei - precum pacea, democratia si solidaritatea, bazate pe respectarea dreptului international si a cooperarii multilaterale, respectarea drepturilor omului si dezvoltarea durabila - devin primordiale.

Felicit francofonii din Romania, care dau dovada de o determinare si un dinamism extraordinar in inradacinarea folosirii limbii franceze in inimile generatiilor viitoare. Francofonia in Romania, o tara in care limba franceza nu este o limba oficiala, ci o limba a inimii, este un excelent exemplu de succes si reprezinta un punct forte pentru francofonia stiintifica internationala, sustinuta de o retea cu 116 filiere universitare francofone in Romania.

Au nom du Gouvernement de la Roumanie, je vous souhaite une excellente célébration de cette Journée internationale de la Francophonie, dans un esprit de solidarité avec tous les francophones à travers le monde.

 

Nicolae-Ionel Ciuca,

Prim-ministru al Romaniei

0 comentarii3031 vizualizări20 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0