Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Mergeti cat mai mult in aer liber (indiferent de vreme) cu ai vostri copii.

Un sfat simplu de urmat... Mergeti cat mai mult in aer liber (indiferent de vreme) cu ai vostri copii. Exista numeroase dovezi ca ajuta la orice varsta. Daca doriti o lectura dintr-o sursa validata, puteti accesa link-ul de la AAP (Academia Americana de Pediatrie) - https://healthychildren.org/.../playing-outside-why-its...

Cateva motive de iesit afara, conform articolului:

- imbunatateste capacitatea vizuala (scade riscul de miopie asociat expunerii excesive la ecrane sau obiecte aflate doar la o distanta mica si relativ constanta).

- imbunatateste viteza si performantele motorii, indiferent de varsta sau de starea de sanatate.

- creste consumul caloric si optimizeaza balanta energetica, prevenind obezitatea.

- creste abilitatea de interactiune, rabdarea, curiozitatea (toate acestea fiind grav afectate de expunerea excesiva la realitatea virtuala si la diverse ecrane). Veti avea un copil mult mai linistit, simpatic si comunicativ, cu mai putine accese de manie sau de plans fara motiv.

- performante mai bune ale sistemului imun si nivele optime de vitamina D3, prin expunere scurta la soare.

Si foarte multe altele...

Evident, cu unele precautii ce tin de sezon sau de locul frecventat...

Probabil ca unii vor zice "ce banalitate"... Cred ca pandemia si structura complexa a societatii romanesti actuale au contribuit substantial la indepartarea de natura a multor copii. Cu efecte majore, pe termen lung.

Weekend frumos!>

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului "Alessandrescu-Rusescu"

Sursa: Spitalul Virtual pentru Copii

 

 

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud

0 comentarii2051 vizualizări07 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0