Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Internationala a Familiei si a Ziua Familiei Romane.

"Familia este locul unde gasim mereu iubire, ajutor la nevoie si intelegere. Parinti si copii ne bucuram de o nepretuita dragoste, prin oricat de multe greutati am trece. Astazi este Ziua Internationala a Familiei. Organizatia Natiunilor Unite a stabilit, in anul 1993, ca in fiecare an, la 15 mai, sa fie aceasta sarbatoare, pentru a sublinia atentia pe care comunitatea internationala o acorda familiei. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului si a Patriarhiei Romane, tot astazi sarbatorim Ziua Familiei Romane.

 Respect familiile din Romania si le asigur de tot sprijinul. Guvernul Romaniei si-a asumat, inca din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor in nevoie, a familiilor vulnerabile si nu numai.

Pentru prima data in istoria Romaniei, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei institutii este sa gaseasca solutiile cele mai bune pentru copii, tineri si familii la un loc. Impreuna cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales in aceste momente dificile prin care trece tara noastra.

Am anuntat deja doua proiecte dedicate familiilor in pachetul "Sprijin pentru Romania". Decontam procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, si ne dorim sa oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la inceput de drum prin credite garantate de catre stat pentru organizarea nuntii, a unui botez sau pentru achizitia unei masini de familie. In scurt timp, programul Family Start va fi aprobat in sedinta de Guvern.

Acordam o atentie speciala familiilor vulnerabile, in situatii de risc. Din pacate, avem 1,3 milioane de copii afectati de saracie sau excluziune sociala in Romania. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale si risca sa fie abandonat in grija statului. Este motivul pentru care finalizam planul de actiune prin care instituim la nivel national "Garantia pentru copii". E datoria noastra sa ne asiguram ca toti copii au acces la servicii de baza fundamentale.

In paralel, Guvernul Romaniei lucreaza la proiectul de Lege pentru prevenirea separarii copilului de familie si la implementarea programelor asumate in Planul National pentru Redresare si Rezilienta. Avem la dispozitie peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ si construirea unei retele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili.

Dar azi, solidaritatea noastra, sprijinul acordat in si pentru familii le regasim si in caldura cu care romanii au primit in casele lor familiile care au fugit din calea razboiului din Ucraina. Siguranta de care ne bucuram acasa, in familie, ne ajuta sa pretuim bucuria de a fi alaturi de cei dragi si sa putem oferi protectie celor siliti sa isi lase caminul in urma.

  La multi ani tuturor familiilor!"

 

 

 Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciuca cu prilejul Zilei Internationale a Familiei si a Zilei Familiei Romane.

 

0 comentarii2555 vizualizări15 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0