Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Ziua Mondiala a Refugiatului.

"Ziua de 20 iunie este consacrata in fiecare an constientizarii dramelor prin care trec zeci de milioane de oameni din lume, stramutati sau nevoiti sa-si paraseasca tarile de origine din cauza razboaielor sau persecutati din motive etnice, politice sau de alta natura. Este regretabil ca numarul persoanelor aflate in astfel de situatii a crescut constant in ultimul deceniu, iar acum vedem din nou cum acest fenomen este amplificat de agresiunea rusa in Ucraina.

In cele aproape patru luni de cand a fost declansat acest conflict, Romania, alaturi de alte tari din regiune si din intreaga Europa si-au deschis granitele pentru refugiatii din Ucraina, dand dovada de solidaritate fata de acesti oameni, ale caror vieti au fost complet date peste cap de razboi.

Peste un milion de ucraineni au venit in tara noastra pentru a se refugia din calea pericolelor. Dintre acestia, peste 80 de mii au ales protectia si siguranta oferite de Romania. In marea lor majoritate femei, copii, batrani sau bolnavi au plecat de la casele lor sub amenintarea bombardamentelor si asalturilor sangeroase care au distrus localitati intregi din Ucraina.

In fata acestei drame, romanii au dovedit cu prisosinta ca sunt sensibili la suferintele celor care ne cer ajutorul si le multumesc inca o data tuturor celor care s-au alaturat eforturilor guvernamentale de sprijin pentru refugiatii din Ucraina, impreuna cu institutiile europene si internationale.

Acestor oameni, pentru care viata a devenit o adevarata fuga contracronometru din calea razboiului, vom continua sa le asiguram conditii pentru integrarea sociala si economica in Romania.

De Ziua Mondiala a Refugiatului, le urez tuturor o viata cat mai curand linistita si pace!"

 

Nicolae-Ionel Ciuca,

Prim-ministru al Romaniei

0 comentarii2534 vizualizări21 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0