Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Ziua Politiei de Frontiera Romane.

"Zi si noapte, de veghe la portile Romaniei, intreg personalul Politiei de Frontiera indeplineste o misiune care implica un grad inalt de responsabilitate, profesionalism si implicare in acelasi timp. Faptul ca cel mai recent Raport privind starea spatiului Schengen pentru 2022 invita Consiliul sa adopte deciziile care sa permita si Romaniei sa devina in mod oficial parte a acestui spatiu, avand in vedere ca au fost indeplinite toate criteriile, este o recunoastere a eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor atat din punct de vedere logistic, cat si din punct de vedere al activitatilor specifice Politiei de Frontiera.

          Varietatea misiunilor din atributiile acestei structuri - de la supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a criminalitatii transfrontaliere, la respectarea regimului juridic al frontierei de stat - ne dau o imagine asupra complexitatii muncii politistilor de frontiera.

Pe langa aspectele legate strict de indeplinirea acestor misiuni curente, ultimii cativa ani au reprezentat o adevarata piatra de incercare pentru oamenii din structurile Politiei de Frontiera, pe care pandemia si, mai nou, agresiunea Rusiei in Ucraina i-au pus in situatia de a gestiona fluxuri neobisnuit de mari de tranzit la frontierele Romaniei si au facut acest lucru cu profesionalism si mobilizare exemplara. Cu sprijinul nemijlocit al Politiei de Frontiera, in perioada de pandemie romanii plecati din tara au revenit in siguranta acasa, iar anul acesta, mii de refugiati din Ucraina au ajuns in Romania pentru a se pune la adapost din calea razboiului.   De asemenea, prin intermediul Politiei de Frontiera, care are in responsabilitate securizarea a peste 2.000 de km de frontiera externa a Uniunii Europene, Romania a demonstrat ca are capacitatea sa furnizeze stabilitate si securitate spatiului european si sa fie partener profesionist si de incredere in masura sa contribuie la gestionarea crizelor.

De la nivelul Guvernului, am analizat ori de cate ori a fost nevoie situatiile concrete din teren si ne-am mobilizat, la randul nostru, pentru a sustine logistic, cu tot ce este nevoie, fluidizarea traficului si evitarea aglomerarilor in punctele de trecere a frontierelor.

Totodata, avem printre obiectivele din Programul de Guvernare continuarea eforturilor de securizare a frontierelor, conform angajamentelor asumate de Romania ca stat al Uniunii Europene si aspirant la Spatiul Schengen, dar si pentru a veni in sprijinul activitatilor desfasurate de Politia de Frontiera Romana.

          Astazi, cu prilejul Zilei Politiei de Frontiera Romana, le urez succes tuturor celor care activeaza in aceste structuri si ii felicit pentru modul in care isi fac datoria.

Fiti demni, corecti si mandri de faptul ca sunteti strajerii Europei! "

 

 

Nicolae-Ionel Ciuca,

Prim-ministru al Romaniei

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

 

0 comentarii2506 vizualizări24 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0