Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 29 Aprilie 2025 - 14587
Inaugurarea Complexului Sportiv Unirea - Bistrita.

Complexul Sportiv Unirea. Sursa de Finantare: Proiectul este derulat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) prin Compania Nationala de Investitii (CNI) si din Bugetul Local al Consiliului Judetean BN.

Finantare de la Guvernul Romaniei: 107.946.387 lei (21.8 mil. euro)

Finantare de la Consiliul Judetean BN

Asigurare utilitati: 7.3 mil. lei

Colectare torenti: 8.6 mil. lei

Valoare Parcare: 11.3 mil. lei

Total finantare Consiliul Judetean BN: 27.2 mil. lei (5.5 mil. euro)

Total finantare Guvernul Romaniei + CJ BN: 135.1 mil. lei (27.3 mil. euro)

Constructor: Frasinul SRL si Proiectanti S.C. DICO si TIGANAS birou de proiectare S.R.L. Cluj-Napoca , Somes Top Grup SRL

Semnarea contractului: 18 octombrie 2019

 


Detalii importante:

Corp cladire Sala Polivalenta - are 7.350 mp;

3007 locuri in Sala (dintre care 438 VIP, 18 persoane cu dizabilitati, 20 locuri masa presei)

 659 piloti si 97 de pahare prefabricate;

Suprafata intregului complex va fi de 30.166 mp (3 hectare)

 *urmeaza sa fie achizitionat un sistem fotovoltaic, pentru sustenabilitatea functionarii complexului sportiv si reducerea costurilor.

 

Descrierea Complexului Sportiv Unirea

Terenuri exterioare de sport (- Handbal/Fotbal ; - Baschet - Tenis, - Pista alergare 8 culoare: 132 ml lungime, 12 m latime, - Cladire-anexa cu toate dotarile necesare pentru functionalitatea terenurilor exterioare.  

 

Parcare- In total 477 locuri - dintre care 18 locuri masini electrice si 100 de locuri pentru biciclete.

 

Minihotel: 30 de camere cu cate 2 locuri in camera, dispuse pe 3 etaje (fiecare etaj are cate 10 camere), cu baie proprie.

 

Accesul celor patru categorii de spectatori (public, sportivi, administratie/media si VIP)

 

Sportivii, antrenorii si arbitri isi dezvolta activitatile la nivelul parterului avand la dispozitie vestiare, sali de recuperare, grupuri sanitare, sala de forta, cabinete medicale precum si o sala de antrenament si depozite pentru echipamente sportive.

Din zona de vestiare se poate accesa etajul 2 unde vin amplasate mai multe incaperi in care se pot desfasura activitati sportive intr-un numar restrans de persoane, in afara competitiilor sportive, cum ar fi: balet, dans modern, karate, judo, etc. Aceste sali au un caracter multifunctional si pot fi folosite si pentru altfel de activitati, cum ar fi cluburile sportive, sali de sedinte, intruniri.

Administratia isi desfasoara activitatea tot la nivelul parterului. Pentru administratie s-au prevazut cateva birouri si vestiare cu grupuri sanitare si o camera de control si supraveghere video a cladirii.

La etajul 2 este asigurata o cabina tehnica (regie) care include si punctul de comanda pentru pompieri. De aici se va face regia (sonorizare, lumini, transmisiuni) pentru diverse evenimente.

 

Presa media isi desfasoara activitatea la parter si pe primul rand de gradene fixe, unde se amenajeaza 20 pana la 40 de locuri destinate presei media, in functie de eveniment.

Pentru conferintele de presa cu sportivii s-a amenajat o sala de conferinte la nivelul parterului. (langa sala de conferinte este amenajat un spatiu de lucru pentru presa).

Transmisiunile live se vor face direct din sala din locurile special amenajate pentru cameramani.

Persoanele VIP au acces direct de la parter la etajul 2. La parter sunt intampinati la receptie iar hainele le pot lasa la garderoba de la etajul 2, amplasata in proximitatea lojelor VIP (accesul se poate face pe scari sau cu liftul) si de asemenea pot beneficia de bar, zona de restaurant (190 de locuri) sau zone mai retrase de discutie precum si de sali de conferinta care pot fi inchiriate.

Publicul detine cea mai mare suprafata din cladire, accesul lor se realizeaza la nivelul parterului printr-un hol amplu cu deschidere pe doua niveluri, deservit de scari monumentale care conduc publicul la etajul 1 al cladirii de unde se intra in sala, coborand pe gradene la cele 12 sectoare destinate spectatorilor.

0 comentarii133 vizualizări12 august 2022




rss 2.0
rss 2.0