Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Ziua Limbii Romane.

31 august este sarbatoarea limbii romane, expresie fundamentala a identitatii noastre nationale, care ne uneste ca oameni si leaga generatiile peste timp. Mai mult decat un mod de a ne intelege si a ne recunoaste intre noi pretutindeni in lume, limba romana este istorie, cultura, spiritualitate si tezaur al mentalitatilor, de-a lungul istoriei milenare a poporului nostru, cu literatura ca expresie de varf.

 Respect si apreciere tuturor celor care contribuie permanent la cunoasterea, conservarea, perpetuarea si evolutia limbii romane: lingvisti, cercetatori, profesori, filologi, scriitori, traducatori, cititori, vorbitori iscusiti, fie ei artisti sau oratori.

Le sunt foarte recunoscator celor care pastreaza identitatea nationala dincolo de granite, familiilor de romani care isi invata copiii limba materna vorbind-o in caminul lor, si cadrelor didactice care predau in alte tari limba, cultura si civilizatia romaneasca, nu doar in cadrul institutional creat de statul roman pentru educatia in diaspora.

 Nu in ultimul rand, imi exprim aprecierea pentru toti oamenii de stat romani din ultimele decenii care au dat un curs occidental dezvoltarii tarii noastre, astfel incat limba romana sa se numere, astazi, printre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

 Generatiile care vin din urma trebuie sa ramana legate de limba romana. Conectarea la Occident si la curente e necesara, oferind, prin "Unitatea in diversitate", sansa stralucirii trasaturilor emotionale si spirituale pe care limba nationala le-a cuprins si le pastreaza vii in eternitate.

 La multi ani limbii romane si tuturor vorbitorilor de romana din lume, conationali sau prieteni straini!

 

Nicolae-Ionel Ciuca,

Prim-ministru al Romaniei

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

 

 

 

0 comentarii2373 vizualizări01 septembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0