Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Oficial, despre anvelopele de iarna.

In contextul apropierii sezonului rece, Registrul Auto Roman prezinta modul de inscriptionare a anvelopelor de iarna conforme, asa cum prevede legislatia de circulatie in vigoare.

 Asiguram conducatorii auto ca, indiferent de denumirea lor comerciala, anvelopele care sunt marcate cu literele M si S (insemnand noroi si zapada - engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute in legislatia nationala rutiera.

 

 Obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a fost introdusa prin Ordonanta Guvernului nr.5/2011 de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarna nu au suferit modificari de la acel moment.

Prin urmare, daca posesorii de autovehicule respecta legislatia in vigoare si folosesc pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de data calendaristica la care se face deplasarea, anvelope marcate cu literele M si S, nu risca sa fie sanctionati contraventional!

 

BIROUL DE PRESA - RAR

19.10.2022

 

0 comentarii2422 vizualizări19 octombrie 2022




rss 2.0
rss 2.0