Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Reuniunea de lucru a echipei interinstitutionale judetene antitrafic 2022.

In cadrul Institutiei Prefectului, in sala mare a Palatului Administrativ, a avut loc reuniunea de lucru a echipei interinstitutionale judetene antitrafic 2022, responsabil fiind subprefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Atilla-Lehel Decsei.

In sedinta doamna comisar sef de politie Bora Augusta, coordonatorul Centrului Regional Impotriva Traficului de Persoane din Cluj Napoca, a prezentat principalele teme, acestea fiind :

Rolul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane; cooperarea interinstitutionala in baza "Mecanismului national de identificare si referire a victimelor traficului de persoane"

Indicatori folositi in evaluarea unei posibile situatii de trafic de persoane; activitati de prevenire pentru persoanele vulnerabile; traumele suferite de catre victimele traficului de persoane si modalitati de asistare a acestora.

In incheiere, fiecare institutie participanta a prezentat modalitatea de interventie conform competentelor legale in acordarea asistentei necesare victimelor traficului de persoane.

Printre formele cele mai des intalnite de exploatare ale unei persoane se afla:

- Exploatarea sexuala

- Munca fortata

- Obligarea la comiterea de infractiuni

- Prelevarea ilegala de organe

- Obligarea la cersetorie.

In situatia identificarii unor astfel de practici, ANITP ne sfatuieste sa apelam la numarul 0800 800 678 ori pentru mai multe detalii despre combaterea traficului de persoane, gasiti pe siteul oficial al institutiei anitp.mai.gov.ro

 

Purtator de cuvant IPBN

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud

0 comentarii2653 vizualizări18 noiembrie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0