Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Mesajul premierului cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi - 29 aprilie 2023.

Romania ii onoreaza pe veteranii de razboi carora le datoreaza independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala, dedicandu-le o zi de reamintire a eroismului lor si de exprimare a recunostintei care li se cuvine pentru totdeauna.

Daca traim intr-o tara care ne apartine pe deplin si careia ii putem hotari singuri destinul, este pentru ca am avut nu doar visul despre un destin romanesc in istorie, ci si bravi romani care au aparat acest vis cu arma in mana in Razboiul de Independenta din 1877 si in cele doua razboaie mondiale din secolul trecut.

Noi, cei din generatiile din prezent, avem privilegiul de a fi martorii ultimilor veterani romani in viata ai celui de-Al Doilea Razboi Mondial, 1096 de veterani si veterane si 24 de vaduve de razboi. Sa le aratam pretuirea calda pe care o merita si pentru ca sunt istoria noastra glorioasa vie, reusind inca o mare victorie a sufletului dupa razboi, aceea de fi impacati si a atinge o frumoasa varsta dincolo de incercarile, suferintele si pierderile prin care au trecut.

Am fost onorat sa ma alatur, zilele trecute, campaniei "Recunostinta veteranilor de razboi", initiata de Ministerul Apararii Nationale in 2021. Am sustinut acest proiect si ca ministru al apararii, si in calitate de Prim-ministru, din convingerea ca e un act de constiinta nationala, inainte de toate, sa ii cinstim pe acesti oameni pe a caror bravura s-a sprijinit Romania in vremuri de rascruce pentru intreaga lume, care speram sa nu se mai repete niciodata. 

Va invit, dragi romani, ca si astazi sa aratam ultimilor combatanti romani in viata din cel de-al Doilea Razboi Mondial ca ii respectam, ca se afla in gandurile noastre cele mai bune, ca le transmitem urari de sanatate, viata lunga si urmasi care sa fie mandri ca sunt copii si nepoti de veteran!

 

 

 Nicolae-Ionel Ciuca 

0 comentarii2646 vizualizări30 aprilie 2023
rss 2.0
rss 2.0