Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Hotarare privind incetarea starii de risc epidemiologic si biologic generata de pandemia de COVID.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat in sistem hibrid, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. In reuniunea CNSU a fost aprobata hotararea privind incetarea starii de risc epidemiologic si biologic generata de pandemia de COVID-19 si aplicabilitatea art. 1 din Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36 din 21.07.2020.

CNSU a aprobat aceasta Hotarare luand in considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu privire la evolutia bolii COVID-19, prin care s-a evidentiat tendinta de scadere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizarilor si a internarilor in sectiile de terapie intensiva, precum si nivelurile ridicate ale imunitatii populatiei la SARS-CoV-2.

Aceste concluzii au fost  coroborate cu  pozitiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit carora COVID-19 a devenit o problema de sanatate stabila ce nu mai constituie o urgenta de sanatate publica de interes international.

Hotararea CNSU poate fi consultata atasat.

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

0 comentarii2450 vizualizări30 iunie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0