Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
"Ministerul Dezvoltarii finanteaza construirea, reabilitarea si modernizarea infrastructurii sociale, educationale si de transport".

Ministrul Adrian-Ioan Vestea a fost prezent astazi intr-o vizita de lucru in municipiul Bistrita, unde a verificat stadiul lucrarilor la obiective de investitii finantate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. Liceul de Muzica "Tudor Jarda" este in curs de reabilitare si modernizare cu fonduri asigurate din Programul National de Dezvoltare Locala (etapa a II-a), valoarea investitiei fiind de 9.026.616,56 de lei.

Ministerul Dezvoltarii, prin intermediul Programului national privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte pentru perioada 2022-2024, a alocat 729.248,51 de lei pentru consolidarea unui bloc cu 40 de apartamente din oras, iar alte 160 de locuinte sociale, in valoare totala de 83.402.535,45 de lei, se construiesc prin Programul multianual de constructii locuinte sociale si de necesitate, derulat conform Legii Locuintei nr. 114/1996 in perioada 2023-2026.

Strada Tarpiului va fi reabilitata si modernizata cu peste 1 milion de lei, Prin Programul National de Investitii "Anghel Saligny", iar pentru modernizarea pasajului rutier subteran din strada Garii valoarea solicitata este de 41,8 milioane de lei.

In cartierul Subcetate, Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), asigura o finantare de 11.886.810,72 de lei (fonduri PNRR) pentru construirea si dotarea unei crese moderne, de tip nZEB, cu o capacitate de 4 grupe (40 de copii), care va contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor si le va oferi un mediu modern si sigur unde sa invete si sa socializeze. In acelasi cartier, Agentia Nationala de Locuinte a finantat construirea a 414 locuinte pentru tineri destinate inchirierii, in valoare totala de 36.606.228,87 de lei.

Prin fonduri europene nerambursabile, in valoare de aproximativ 13 milioane de euro, se reconfigureaza axa de transport public pe traseul Str. Garii - B-dul Decebal - Str. Andrei Muresanu - Str. Nasaudului, care include si realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal (in zona pietei).

Cladirea Corpului A al Colegiului National "Liviu Rebreanu", monument istoric de importanta nationala si una dintre cele mai reprezentative cladiri eclectice din municipiul Bistrita, dar si de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, va fi consolidata si modernizata cu suma de 47.018.164,22 de lei, asigurata de CNI, astfel incat, la finalul lucrarilor, elevii sa beneficieze de 28 de sali de clasa, 7 cabinete, 3 laboratoare de informatica, 2 laboratoare de fizica si cate un laborator destinat chimiei, biologiei si tehnologiei informatiei, dotate cu echipamente si mobilier modern.

"Am vizitat azi, in Bistrita, mai multe obiective de investitii finantate cu ajutorul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltarii. Sprijinim modernizarea, reabilitarea si dotarea institutiilor de invatamant, construirea de noi locuinte si consolidarea celor care prezinta risc seismic, dar ne preocupa si infrastructura stradala si transportul public. Actionam, asadar, pe toate palierele, acolo unde este nevoie de ajutorul nostru, pentru o dezvoltare unitara si armonioasa a intregii societati, pentru a stimula imbunatatirea calitatii vietii tuturor cetatenilor si pentru a veni in sprijinul generatiilor tinere, care reprezinta viitorul nostru", a precizat ministrul dezvoltarii.

0 comentarii714 vizualizări18 septembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0