Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Bistrita va deveni centru national olimpic de natatie!

O bijuterie arhitecturala va fi ridicata pe un vechi amplasament din zona Cocos. Compania Nationala de Investitii, careia Primaria Bistrita i-a pus la dispozitie terenul cu utilitatile aferente, va construi langa Dealul Cocos un bazin olimpic cu cele mai moderne facilitati pentru natatie. Obiectivul de investitii finantat cu bani de la Guvern vine sa inlocuiesca un proiect esuat al vechii administratii, prin care se dorea construirea unui aquapark cu bani de la bugetul local.

Aceasta investitie in valoare de 175 milioane lei, pentru care CNI a anuntat licitatia privind studiul de fezabilitate, vine sa completeze proiectul de succes "Scoala de inot", pe care l-am initiat dupa preluarea mandatului de primar si prin care, pentru aproape 1000 de elevi din clasele 0-IV, au fost oferite lectii gratuite de natatie la bazinele private existente in municipiu, fiind singurul program de acest fel din Romania.

Noul edificiu va crea oportunitatea desfasurarii si organizarii de activitati sportive scolare si extrascolare, a unor competitii nationale si internationale (de inot si polo), ducand, pe termen lung, la o crestere economica si crearea de noi locuri de munca. De asemenea, se are in vedere amenajarea terenului existent din punct de vedere arhitectural, peisagistic si functional.

Mai concret, cladirea zonei competitionale va cuprinde:

- bazin de inot olimpic pentru competitii de inot si polo pe apa, dupa standardele FINA  ("terenul" pentru competitiile de polo se amenajeaza in piscina pentru competitiile de inot);

- instalatii automatizate de alimentare/evacuare si filtrare a apei;

- instalatii de sterilizare in tratarea apei;

- locuri pentru spectatori (gradene);

- spatii tehnice;

- vestiare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, saune, garderoba, dusuri, sala kinetoterapie, bazin de recuperare cu hidromasaj, sala fitness;

- holuri acces;

- cabinet medical;

- sala de mese, sala de sedinte, bufet, birouri, incapere media.

Cladirea de antrenament si agrement se va realiza pe scheletul vechii investitii (nu inainte ca fundatiile deja executate sa fie expertizate tehnic) si va cuprinde:

- bazin semiolimpic pentru copii;

- bazin semiolimpic pentru antrenamente;

- instalatii automatizate de alimentare/evacuare si filtrare a apei;

- instalatii de sterilizare in tratarea apei;

- locuri pentru spectatori (gradene);

- spatii tehnice;

- vestiare;

- sala de conferinte pentru minim 300 de persoane;

- spatii cazare cu minim 5 camere (independente functional);

- holuri acces;

- corp de legatura - constructie noua ce va face legatura intre cladirea zona competitionala si cladirea de antrenament si agrement.

- parcare - luminata si dimensionata pentru minim 300 de persoane, dotata cu minim 5 puncte de incarcare pentru masini electrice.

- panouri fotovoltaice - posibilitatea realizarii unei suprafete cu panouri fotovoltaice in vederea sustinerii consumului energetic al cladirii.

Pe de alta parte, mai trebuie amintit ca, in zona fostei baze Mecanica, Primaria Bistrita va construi un complex acvatic de agrement care va oferi o serie extinsa de facilitati pentru relaxare.

#SePoate

 

Ioan Turc

0 comentarii2786 vizualizări14 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0