Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 14 Aprilie 2024 - 14587
401 persoane si-au gasit un loc de munca cu sprijinul AJOFM B-N in primele doua luni ale anului 2024.

In primele doua luni ale anului 2024, ca urmare a implementarii Programului National de Ocupare a Fortei de Munca, prin intermediul AJOFM Bistrita - Nasaud au fost incadrate in munca 401 persoane, dintre care 213 femei.

Din totalul persoanelor ocupate pana la data de referinta, 212 au peste 45 de ani, 38 au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, 56 au intre 25 si 35 de ani, iar 95 sunt tineri sub 25 de ani .

In functie de rezidenta, din totalul persoanelor incadrate in munca, 191 provin din mediul urban, iar 210 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregatire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de munca, cele mai multe persoane au studii liceale+postliceale (138), urmate de cele cu studii gimnaziale (118). Numarul celor cu studii profesionale este de 80, cei cu studii superioare sunt in numar de 53, iar cei cu studii primare sunt in numar de 12.

Din numarul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistrita - Nasaud, 303 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizam ca incadrarea intr-o categorie de ocupabilitate se realizeaza ca urmare a activitatii de profilare a persoanelor inregistrate in evidentele noastre.

Pentru integrarea pe piata muncii, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca inregistrate in baza de date a agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta beneficiaza de pachete personalizate de masuri active prevazute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata si completata.

Astfel, in primele doua luni ale anului 2024, numarul persoanelor care au beneficiat de asistenta pentru inregistrarea in evidenta ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea asigurarii protectiei sociale privind acordarea indemnizatiei de somaj sau cuprinderea in masuri active, a fost de 2122 persoane.

Pentru mai multe informatii despre activitatea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud, puteti accesa www.ajofmbn.ro.

 

 

Otilia Rapan

Director Executiv

Intocmit,

Adina Preda, Consilier EURES

0 comentarii1659 vizualizări27 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0