Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Ziua Europei - 9 Mai 2024.

"Sarbatorim astazi Ziua Europei, dedicata momentului de inceput al unui proiect menit sa aduca pace, stabilitate si prosperitate economica pe un continent care se vindeca in anii 1950 de ranile a doua razboaie mondiale.

Dupa decenii de dictatura, Romania a aderat in 2007 la familia Uniunii Europene, un statut dorit si meritat de romani. Pentru ca am ales o Romanie puternic ancorata in valorile democratiei si intr-o societate coeziva si prospera. Reformele profunde demarate de atunci la nivel institutional si al intregii societati trebuie consolidate si protejate in continuare, asa cum trebuie valorificate oportunitatile ce decurg din statutul pe care il avem acum.

Suntem romani, dar si cetateni europeni in acelasi timp, ceea ce ne confera drepturi si libertati firesti in orice societate moderna democratica. Statutul de membru al Uniunii Europene ne ofera si perspective concrete de dezvoltare durabila si coeziune in plan economic si social. Privind retrospectiv, in anii care au trecut de la aderarea noastra, Romania a beneficiat de peste 64 de miliarde de euro din fonduri europene, bani pe care tara noastra i-a primit in plus fata de suma totala cu care a contribuit la bugetul UE. Aceasta balanta pozitiva a crescut constant in ultimii doi ani in favoarea unor proiecte de infrastructura de transport, de digitalizare, medicala, educativa si de mediu, investitii menite sa aduca dezvoltare si prosperitate pentru cetateni si societate.

Tinerii care vor vota pentru prima data la europarlamentarele din 9 iunie, impreuna cu parintii si bunicii lor, vor consolida statul Romaniei de stat puternic atasat valorilor europene. Aspiratiile generatiei contemporane nasterii proiectului european au fost implinite de cei care au luptat pentru libertatea Romaniei in decembrie 1989 si vor fi duse mai departe de tinerii nascuti in perioada in care tara noastra se bucura deja de statutul de stat european si membru al NATO, cea mai sigura alianta din istorie.

Marcam in aceste zile si incheierea celui mai amplu si devastator conflict din istoria omenirii, al Doilea Razboi Mondial, in 1945.

Amenintarile de securitate continua sa existe, in forme din ce in ce mai complexe. Suntem datori sa le gestionam cu responsabilitate si intelepciune pentru generatiile actuale si viitoare, care isi doresc sa traiasca in pace, democratie si prosperitate."

La multi ani, Romania in Europa!

La multi ani, Europa!

 

Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu transmis cu ocazia Zilei Europei 9 Mai 2024.


Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud

0 comentarii1869 vizualizări09 mai 2024
rss 2.0
rss 2.0