Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Noi restrictii de circulatie (>7,5 t) in perioada 22 - 23.06.2024 din cauza codurilor portocaliu si rosu de canicula!

CNAIR informeaza participantii la trafic ca in perioada 22-23.06.2024, in intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restrictii de tonaj pe sectoarele de autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale din cauza temperaturilor extreme (38 - 39) grade Celsius - COD PORTOCALIU/ROSU).

 Astfel, potrivit noilor avertizari meteorologice emise de catre ANM vineri, 21.06.2024, se impun restrictii de circulatie pentru autovehiculele cu masa autorizata mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale, dupa cum urmeaza:

 

-        In data de 22.06.2024, intervalul orar 10:00 - 20:00, restrictiile se vor institui pentru sectoarele de autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale, din judetele: Ilfov, Giurgiu, Arges, Dambovita, Teleorman, Dolj, Valcea, Mehedinti, Gorj, Olt, Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, Buzau, Calarasi si Ialomita.

 

-        In data de 23.06.2024, intervalul orar 10:00-20:00, restrictiile se vor institui pentru sectoarele de autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale, din judetele: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Arges, Dambovita, Teleorman, Dolj, Valcea, Mehedinti, Gorj, Olt, Buzau, Braila, Vrancea,Galati, Ialomita si Calarasi.

 

Reamintim ca astazi, 21.06.2024, sunt instituite restrictii de tonaj (7,5t), valabile pana la ora 20.00, pe sectoarele de autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale din judetele: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov si Covasna.

 

Amintim conducatorilor auto ca masurile adoptate de CNAIR sunt dispuse in baza prevederilor articolului 44 alin.2 si 3 al Ordonantei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora administratorul drumului poate interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, drumurile nationale din judetele afectate de codul portocaliu, cu exceptia:

 

•           transporturilor de persoane;

•           transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala;

•           vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;

•           transporturi funerare;

•           transporturi postale;

•           transporturi de echipamente de prim ajutor;

•           transporturi pentru distribuire de carburanti;

•           transporturi de marfuri sub temperatura controlata;

•           transporturi pentru tractari vehicule avariate;

•           transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate;

•           transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii;

•           transporturi apa imbuteliata;

•           transporturi produse provenite din exploatari agricole;

•           transporturi militare implicate in exercitii multinationale.

 

De asemenea, pe perioada restrictiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cat si utilajele inchiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrari in derulare.

 

Precizam faptul ca in functie de evolutia conditiilor meteorologice restrictiile pot fi ridicate, mentinute sau prelungite.

 

Vom reveni cu noi comunicate, in functie de avertizarile meteorologice emise de A.N.M.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale si autostrazi pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 si pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, dar si pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

 

CNAIR SA

 

0 comentarii2205 vizualizări21 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0