Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
CNIR a finalizat protocoalelor de predare-preluare pentru primele trei proiecte de autostrada si un drum expres.

Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) a finalizat, joi 27 iunie 2024, procedura de semnare a Protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructura de transport transferate de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Primele patru proiecte de investitii transferate sunt :

  1. Autostrada "Unirii" (A8) Targu Mures-Targu Neamt, sectiunea Miercurea Nirajului-Leghin, loturile : 1 C Sarateni-Joseni, 1 D Joseni-Ditrau, 2A Ditrau-Grinties, 2 B Grinties-Pipirig
  2. Autostrada Bucuresti-Brasov (A3), tronson Ploiesti-Brasov (112 km.)
  3. Drum Expres Focsani-Braila (73 km.)
  4. Drum Expres Bacau-Piatra Neamt (51 km.)

"Transferul primelor patru proiecte de autostrada si drum expres reprezinta o provocare pentru CNIR. Volumul documentatiilor care intra in analiza noastra este unul semnificativ, aspect care se suprapune cu etapa concursurilor de recrutare a personalului de specialitate. Ne dorim sa asezam aceste patru proiecte de infrastructura rutiera pe o traiectorie finala pentru a intra cat mai curand in etapa de executie" a declarat, Directorul General CNIR, Gabriel Budescu.

Conform acestor protocoale, in functie de stadiul fiecarui proiect, CNAIR SA transmite catre CNIR SA : fisa proiectului si stadiul implementarii, contractul de servicii, studiul de fezabilitate, aviz CTE -CNAIR, aviz CTE -Ministerul Transporturilor, aviz Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte, Hotararea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, informatii privind sursa de finantare.

In conformitate cu prevederile protocoalelor, CNAIR SA va pune la dispozitia CNIR SA documentatia mentionata in format electronic, iar in urmatoarele 30 de zile Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) poate emite observatii, dupa caz.

Facem mentiunea ca, pentru obiectivele "Autostrada Targu Neamt-Iasi-Ungheni, Autostrada Targu Mures-Targu Neamt : sectiunea Miercurea Nirajului Leghin (Loturile 1 B Miercurea Nirajului -Sarateni si 2 C Pipirig -Vanatori Neamt) si Drum Expres Filiasi-Targu Jiu au fost emise Ordinele ministrului transporturilor si infrastructurii pentru instituirea unor derogari de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 872/2024 privind aprobarea Listei proiectelor de investitii care fac obiectul transferului de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere -S.A catre Compania Nationala de Investitii Rutiere S.A.

Astfel, obiectivele de investitii "Autostrada Bacau-Brasov", loturile 1 B si 2 C ale Autostrazii Unirii aferente sectiunii Miercurea Nirajului-Leghin si Drumul Expres Filiasi -Targu Jiu vor fi predate conform art. 2 alin. 2 (2) din Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 872/2024 (in termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achizitie publica).

Pentru sectiunea Targu Neamt-Iasi-Ungheni a Autostrazii "Unirii" (A8), transferul proiectului de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) se va face dupa aprobarea Hotararii de Guvern privind indicatorii tehnico-economici.

 

 

 

CNIR SA

 

0 comentarii1841 vizualizări27 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0