Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Guvernul inlatura monopolul statului asupra domeniului expertizei criminalistice

Guvernul a adoptat astazi proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta 75/2000 privind autorizarea expertilor criminalisti care au fost recomandati de parti sa asiste la efectuarea expertizelor criminalistice, a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

"Prin acest proiect de lege urmarim liberalizarea profesiei de expert criminalist si inlaturarea monopolului statului asupra domeniului expertizei criminalistice. In acelasi timp, prin acest act normativ avem in vedere scurtarea termenelor proceselor, prin organizarea unui cadru normativ care sa permita finalizarea mai rapida a expertizelor criminalistice necesare in procesele penale sau civile",  a declarat ministrul Justitiei.

Un alt proiect initiat de Ministerul Justitiei si promovat de Guvern in scopul scurtarii duratei proceselor si fluidizarii procedurilor este proiectul de lege privind accelerarea solutionarii proceselor.  Ministrul Catalin Predoiu a mentionat ca asupra acestui proiect de lege Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a finalizat dezbaterea, urmand sa intre in dezbaterea plenului.

"Facem, in acest fel, inca un pas in programul pe care l-am conceput si aplicat pentru modernizarea cadrului normativ aplicabil justitiei", a conchis ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

 

                                             Biroul de presa

0 comentarii2954 vizualizări14 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0