Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 13 Octombrie 2024 - 14587
Crearea si dezvoltarea unei retele de manangement a proiectelor cu specific antidrog.

AGENTIA NATIONALA ANTIDROG A CASTIGAT UN IMPORTANT PROIECT IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI DE PROIECT. In urma reorganizarii Agentiei Nationale Antidrog in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, au fost intreprinse demersuri specifice in vederea contractarii Proiectului "Crearea si dezvoltarea unei retele de management a proiectelor cu specific antidrog", cod SMIS 1212, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

In acest sens Agentia Nationala Antidrog a primit acceptul de finantare a proiectului si, ulterior s-a semnat contractul de finantare.

Bugetul  total al proiectului este de 5.660.141,00 lei (1.316.311 Euro), iar contributia financiara a Ministerului Administratiei si Internelor, prin Agentia Nationala Antidrog, este de 849.021,15 lei (197.446 Euro).
 Proiectul "Crearea si dezvoltarea unei retele de manangement a proiectelor cu specific antidrog", care se va desfasura pe o perioada de 12 luni, are ca scop imbunatatirea eficacitatii organizationale a Agentiei Nationale Antidrog, la nivel central si teritorial si ale institutiilor si organizatiilor partenere implicate in lupta impotriva drogurilor in vederea sustinerii implementarii politicii antidrog in Romania, prin crearea si operationalizarea unei retele de management a proiectelor cu specific antidrog.

Cursurile de formare profesionala de "manager de proiect", organizate in cadrul proiectului, vor fi destinate unui numar de 230 de persoane din cadrul Agentiei Nationale Antidrog, institutii publice si organizatii partenere. Totodata, sistemul informatic ce va fi realizat in cadrul proiectului va permite asigurarea unui management eficient al utilizarii fondurilor externe nerambursabile, care vor fi accesate ulterior, in scopul promovarii dezvoltarii economice si sociale si va constitui un aport semnificativ la instrumentele de fundamentare a urmatoarelor linii directoare ale politicii antidrog in Romania.

Rezultatele principale asteptate ale proiectului sunt:

- constituirea unei retele de management a proiectelor cu specific antidrog operationala la nivel national;

- 230 de persoane specializate ca "manageri de proiect" si capabile sa contribuie la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor de dezvoltare;

- o aplicatie informatica de management a proiectelor cu specific antidrog in toata tara;

- echipamente IT pentru functionarea aplicatiei.

Dupa finalizarea proiectului, Agentia Nationala Antidrog va asigura sustenabilitatea acestuia, astfel:

- va sustine si consolida rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului, prin organizarea permanenta de grupuri de lucru, la care vor participa factorii implicati in implementarea politicilor antidrog la nivel local si central, reprezentati de managerii de proiect pregatiti;

- va asigura, prin managerii de proiect formati, resursele necesare implementarii politicilor publice din domeniul drogurilor, prin identificarea de fonduri, precum si prin elaborarea de proiecte si aplicarea acestora in vederea obtinerii de finantari nerambursabile;

- va continua, prin personalul pregatit, activitatea in domeniul managementului de proiect.

 

 Cu stima, Coordonator CPECA Bistrita-Nasaud

Corina Anda DAMIAN.

 

 

1 comentariu35 vizualizări16 mai 2012




rss 2.0
rss 2.0