Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Franta-Romania - Schimburi pentru Europa de maine.

In perioada 24 - 26 mai 2012, la Bistrita se va desfasura seminarul programat in cadrul Proiectului "Franta Romania -Schimburi pentru Europa de maine" (F.R.E.E.D.).Obiectivul general al Proiectului "France Roumanie - des Echanges pour l’ Europe de Demain" - "Franta Romania - Schimburi pentru Europa de Maine" este dezvoltarea cetateniei europene prin intermediul scolii si a educatiei non - formale prin promovarea de activitati de cooperare intre orasele Bistrita si Besançon.
In cadrul acestui proiect participa doua regiuni: Besançon (Franta) reprezentand regiunea coordonatoare si Bistrita (Romania), regiunea partenera. Partenerii locali ai fiecarei regiuni sunt: Primaria orasului Besançon, Colegiul Diderot, Liceul Victor-Hugo, Casa Europei din Franche-Comte, RéCIDev, Franche-Sylvanie (pentru regiunea franceza) si Primaria municipiului Bistrita, Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita, Asociatia de Prietenie Romano-Franceza (ARFA), Asociatia Pro Apararea Drepturilor Omului, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud (pentru regiunea romana).

Proiectul "Franta Romania - Schimburi pentru Europa de Maine" a fost demarat in august 2010 si se va incheia anul acesta, in luna iulie. Costul total al proiectului este de 45.000 euro pentru regiunea coordonatoare (Besançon) si 38.657 euro pentru regiunea partenera (Bistrita). Suma totala a finantarii nerambursabile din fonduri comunitare este de 38.750 euro pentru partea franceza si 33.992,75 euro pentru partea romana.

0 comentarii2793 vizualizări23 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0