Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Reabilitarea infrastructurii de acces in pestera Tausoare.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan a semnat contractul de finantare al unui proiect ce prevede reabilitarea infrastructurii de acces in pestera Tausoare. Astazi, 12 iunie 2012, presedintele Consiliului Judetean Bisitrita-Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan a semnat la sediul Organismului Intermediar POS-Mediu din Cluj-Napoca, contractul de finantare a proiectului "Sistem de management eficient al sitului de importanta comunitara si ariei protejate de interes natural Pestera Tausoare". Valoarea totala a proiectului este de 1.171.557,24 lei, din care 883.675 lei (90%) finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 98.186 lei (10%) finantare nerambursabila de la bugetul de stat.

            Obiectivul general al proiectului este realizarea unui cadru de management eficient al ariei protejate de interes national Pestera Tausoare si conservarea biodiversitatii, habitatelor naturale si speciilor existente in areal. Proiectul prevede reabilitatea infrastructurii de acces in pestera, cartarea si realizarea de studii geologice, geomorfice, de clima si hidrografie. Proiectul pune un accent ridicat pe constientizarea importantei ariei protejate si a biodiversitatii acesteia pentru comunitatea locala si stiintifica.

            Implementarea se va desfasura pe o perioada de doi ani si jumatate iar beneficiarul proiectului este Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Complexul Muzeal al judetului. Managementul proiectului va fi asigurat de catre consilierul de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, d-na Iulia Strugariu.

 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2744 vizualizări12 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0