Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Emil Radu Moldovan a discutat cu ambasadorul Austriei .

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan a discutat cu ambasadorul Austriei despre investitii in turism, energie si agricultura ecologica. Astazi, 14 iunie 2012, presedintele Consiliului Judetean Bisitrita-Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan a avut o intrevedere cu Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar Dr. Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei in Romania. La intalnire au mai participat primarul Becleanului, domnul Nicolae Moldovan si primarul orasului Nasaud, domnul Mircea Romocea.  

            Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan a folosit din plin timpul petrecul cu ambasadorul si sotia acestuia si a adus in discutie absolut toate subiectele care pot constitui o baza in dezvoltarea judetului. Intr-o atmosfera degajata a fost expus potentialul de afaceri al judetului Bistrita-Nasaud si s-a discutat despre investitii in energie regenerabila, agricultura si turism. Au fost stabilite ca si proiecte viabile, instalarea de microhidrocentrale pe Valea Somesului, un parc industrial in zona orasului Nasaud, investitii in dezvoltarea turismului medical in statiunea Singeorz-Bai si dezvoltarea parcului balnear Baile Figa prin dezvoltarea infrastructurii de cazare.

In viziunea Ambasadorului Schwarzinger, strategia de dezvoltare si proiectele prezentate de presedintele Consiliului Judetean pot reprezenta un viu interes pentru investitorii austrieci. De asemenea, acesta a cotat ca semnificativ potentialul viticol al judetului neexcluzand posibilitatea investitiilor in cultura si reconversia vitei de vie.   

            Dr. Michael Schwarzinger este ambasadorul Austriei in Romania din anul 2010. Acesta a fost timp de 5 ani, ambasadorul Austriei in Lituania si a coordonat Reprezentanta Austriei la Uniunea Europeana in perioada 1997-2001. 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2660 vizualizări14 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0