Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Judetul Bistrita-Nasaud s-a aflat sub avertizare de cod galben de ninsori.

In data de 25.01.2013 in intervalul 04.00 - 20.00,  judetul Bistrita - Nasaud s-a aflat sub avertizare de cod galben de ninsori. Comandamentul operational a monitorizat permanent situatia operativa de la nivelul judetului Bistrita - Nasaud si a alocat resursele necesare restabilirii starii de normalitate. Din cauza fenomenelor meteorologice inregistrate in ultimele ore in judet, s-a actionat pentru deszapezirea/mentinerea drumurilor cu 48 utilaje, astfel:

  • Drumuri nationale - 30 utilaje - 309 tone material antiderapant;
  • Drumuri judetene - 18 utilaje - 275 tone material antiderapant;

La ora 10.00, toate drumurile nationale si judetene erau deschise, neexistand restrictii de circulatie. Se circula in conditii de iarna pe drumurile nationale si judetene, fapt pentru care venim cu urmatoarele recomandari:

- Informati-va asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata.
- Dati dovada de mult discernamant referitor la oportunitatea plecarii dumneavoastra, mai ales in situatia in care sunt prognozate conditii meteo extreme.
-  Asigurati-va ca functioneaza corespunzatoar sistemele de iluminare-semnalizare, cat si a cele de climatizare/degivrare.
-  Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
-  Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.
- Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata.
-  Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului.
-  De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi.
-  Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil pe care sa-l folositi in caz de urgenta, apeland cu mult calm numarul de urgenta 112, precum si un incarcator/baterie de rezerva.

-  Respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.

 

  COMANDAMENT OPERATIONAL JUDETEAN BISTRITA - NASAUD

             tel. 0263/216150

0 comentarii2793 vizualizări26 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0