Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Cei patru supleanti ai USL nu au fost validati in Consiliul Judetean. Pasul urmator...la tribunal.(40 de poze)

Uniunea Social Liberala nu are, deocamdata, majoritate in Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, asta dupa ce PDL si Partidul Poporului Dan Diaconescu au facut front comun. Dupa ce la sedinta ordinara din 30 ianuarie au absentat, acum au blocat validarea a patru mandate de consilier judetean, vacantate prin demisia parlamentarilor Stelian Dolha, Ioan Denes, Adriana Pana si Daniel Suciu. In aceste conditii, instanta va fi chemata sa-i valideze pe Mirela Circu, Nicolae Lupsan, Vasile Puica si Szanto Arpad.
Un prim semnal ca lucrurile nu vor decurge asa cum se astepta executivul Consiliului Judetean a fost retragerea proiectului privind alegerea unui nou vicepresedinte. Initiatorul, respectiv presedintele Emil Radu Moldovan, a renuntat la acest proiect de hotarare, iar ce a urmat a fost oarecum previzibil. Pentru proiectele de validare a noilor consilieri au fost 12 voturi de la USL, iar impotriva 15, adica 13 ale alesilor PDL si doua ale PP-DD.
Vazand cum decurg…ostilitatile, la sugestia secretarului judetului Iosif Redl, presedintele CJ BN a decis si retragerea altor 12 proiecte, toate cu numiri in diferite comisii, adunari generale, ATOP si alte comite.

 

Emil Moldovan: Ne vom adresa instantei pentru validarea mandatelor
Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, a precizat ca, potrivit prevederilor legale, "partile interesate, respectiv Consiliul Judetean si cei patru carora li s-a luat nelegal dreptul de a-si exercita mandatul dat de catre locuitarii judetului in 10 iunie - se vor adresa instantei de contencios administrativ, in termen de cinci zile". Instanta ar urma sa se pronunte in maximum 15 zile, fara procedura prealabila, decizia fiind definitiva si irevocabila.
Daca totul ar merge precum scrie…la carte, cei patru consilieri ar urma sa depuna juramantul in luna martie.
Eugen Curteanu (PDL): E un mesaj pentru executivul Consiliului Judetean
Liderul grupului PDL din Consiliul Judetean, Eugen Curteanu, sustine ca acest vot negativ reprezinta un semnal politic, pentru cele opt luni in care nu s-a intamplat mare lucru la Consiliul Judetean, in afara de numiri in comisii.
"Nu prezinta o activitate in folosul cetatenilor, dimpotriva de opt luni de zile suntem bombardati doar de proiecte de hotarare care vizeaza numiri in comisii, numiri in consilii de administratie, si asta reprezinta consistenta Consiliului Judetean. Cred ca pe masa Consiliului ar trebui sa se afle proiecte mult mai substantiale si care chiar vizeaza dezvoltarea zonelor din acest judet.
E momentul in care si Opozitia isi poate face auzita vocea si e momentul in care trebuie sa tragem un semnal de alarma asupra ceea ce nu se intampla in Consiliul Judetean, adica nu se lucreaza in beneficiul cetatenilor.
E un mesaj pe care speram sa-l inteleaga si actualul executiv al Consiliului Judetean.
De obicei se ajunge la masa negocierilor si oamenii politici care au suficienta claritate in gandire, suficienta deschidere spre dialog ajung la un consens si un compromis", a declarat, la finalul sedintei Curteanu.

 

***
Altfel, in formula de "27", Consiliul Judetean a adoptat proiectele care vizau taxele locale si cele speciale (n.n. - care raman la nivelul anului 2012), tarifele aplicate de Camera Agricola, preturile medii ale produselor agricole pentru stabilirea arendei.
De asemenea, au fost validati noii manageri ai institutiilor de cultura, Ioan Pintea la Biblioteca Judeteana (n.n. - dupa ce si-a retras asertiunile cu privire la activitatea fostului director) si Gavril Tarmure la Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud.
In loc de concluzie, Bistrita-Nasaud este "Via Fabula", pe traseul turistic european al basmelor, povestilor si legendelor, alaturi de partenerii din Kassel. Si la propriu, si la figurat.

Gabriela Ciornei

.

Foto - Marius Chiuzan.

.

0 comentarii2800 vizualizări04 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0