Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
MESAJUL PREFECTULUI CU OCAZIA ZILEI PROTECTIEI CIVILE DIN ROMANIA.

Se implinesc astazi 80 de ani de existenta a Protectiei Civile in Romania, moment atestat prin " Inaltul Decret Regal nr. 468/1933", prin care Regele Carol al II-lea a aprobat "Regulamentul Apararii Pasive Contra Atacurilor Aeriene".

Pe parcursul celor 80 de ani de existenta, lucratorii apararii pasive au infruntat primejdii considerabile, salvand numeroase vieti, cu riscul propriei vieti.

Ei sunt cei care au salvat populatia de sub daramaturi, in urma calamitatilor naturale, ei sunt cei care au dezamorsat bombele ramase neexplodate din timpul celor doua conflagratii mondiale, ei sunt cei care au asigurat hrana si apa pentru populatia izolata din zone grav afectate de diferite calamitati.

Asadar, rolul acestora in apararea si salvarea populatiei civile este unul major, acestia dand dovada de profesionalism, dedicare si, negresit, de spirit de sacrificiu.

De aceea, Ziua Protectiei Civile constituie o binemeritata ocazie pentru a ne exprima recunostinta fata de cei care, neconditionat, se afla la datorie, salvand si aparand viata semenilor, a factorilor de mediu, a valorilor materiale si de patrimoniu impotriva dezastrelor de orice fel.

Sunt convins ca personalul Protectiei Civile, alaturi de celelate structuri ale  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, se vor ridica, si pe viitor, la inaltimea sarcinilor de inalta responsabilitate ce le revin, continuand sa se implice cu totala daruire pentru a asigura concetatenilor, in slujba carora se afla zi si noapte la datorie, o protectie corespunzatoare.

Permiteti-mi, cu ocazia acestui moment sarbatoresc, sa adresez intregului personal din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "BISTRITA", din serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta, din structurile de management al situatiilor de urgenta din judetul Bistrita-Nasaud cele mai calde felicitari, succese depline in nobila si dificila misiune pe care o aveti, multa sanatate si traditionalul "LA MULTI ANI".

      IOAN TINTEAN,

PREFECTUL JUDETULUI BISTRITA-NASAUD.

 

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2716 vizualizări28 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0