Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Consilierea elevilor prin A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud.

Pentru a veni in sprijinul orientarii tinerilor pe piata fortei de munca Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud a incheiat impreuna cu Colegiul Tehnic INFOEL, un protocol de colaborare. Protocolul urmareste prin proiectul intitulat " Cum imi planific cariera", sprijinirea elevilor din anii terminali de studiu de a se acomoda mai usor cu realitatea pietei muncii. Tinerii sunt invatati despre tehnicile de cautare a unui loc de munca, despre modalitatile de contactare a agentilor economici, insusirea modului de comportare in timpul interviului de angajare, modul de intocmire a unui curriculum vitae, a scrisorii de intentie, insusirea cunostintelor minime de legislatia muncii.

Luni, 1 aprilie, consilierul de orientare in cariera va organiza la sediul agentiei un job - club cu elevii unei clase terminale a Colegiului Tehnic INFOEL, dupa care miercuri, 3 aprilie, va participa la seminarul cu tema " Insertia profesionala pe piata muncii - noile meserii pe piata muncii" organizat de colegiu. Seminarul va avea ca scop, informarea si orientarea elevilor din perspectiva dezvoltarii profesionale, dar si a cunoasterii tendintelor de dezvoltare economica.

In perioada urmatoare activitatea de consiliere va fi extinsa si in alte unitati de invatamant.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud ofera servicii de informare si consiliere in cariera, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Serviciile oferite in mod gratuit, constau in:

-         furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;

-         evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;

-         dezvoltarea abilitatii si a increderii in sine a persoanelor in cautarea unui loc de munca, in vederea luarii deciziei privind propria cariera;

-         instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca;

Informarea si consilierea profesionala se realizeaza numai de catre consilierul de orientare in cariera.

 
 

Director executiv,

  Otilia RAPAN

 

 

     Intocmit,     

Adina PREDA - consilier EURES 

0 comentarii2716 vizualizări28 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0