Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Presedintele Szabolcs - Szatmar - Bereg din Ungaria vine la Maialul Bistritean.

Incepand cu acest an, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud este partener cu Primaria Municipiului Bistrita si UDMR Bistrita-Nasaud, in organizarea "Maialului bistritean maghiar".  Din dorinta de a respecta traditiile minoritatilor din judetul Bistrita-Nasaud, presedintele Consiliului Judetean, domnul Emil Radu Moldovan, va participa alaturi de domnul Seszták Oszkár,  presedintele Administratiei Locale Judetene Szabolcs - Szatmár - Bereg din Republica Ungara la evenimentele prilejuite de acest eveniment.

Astfel, conform programului anuntat, vor participa sambata la reprezentatiile de pe pietonalul Liviu Rebreanu ( deschiderea festiva, parada portului popular maghiar si programul artistic sustinut de formatii de dansuri populare maghiare), iar duminica, incepand cu ora 09:00, vor fi prezenti la o depunere de coroane, in satul Saratel, comuna Sieu-Magherus, la monumentul ridicat in memoria a 25 de soldati maghiari care si-au pierdut viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa acest eveniment, vor sustine o intrevedere oficiala la sediul Consiliului Judetean si vor participa in calitate de invitati speciali la concursul "Cel mai bun Gulas", organizat in Padurea Schullerwald.

Judetul Bistrita-Nasaud este infratit cu Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg din luna martie 2009, primele vizite bilaterale prin intermediul carora s-au pus bazele acordului datand inca din 2006. Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg este situat in nord-estul Republicii Ungare, are in componenta 23 de localitati o populatie de 572.000 de persoane. 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2954 vizualizări25 mai 2013




rss 2.0
rss 2.0