Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Ministrii transporturilor din Uniunea Europeana au adoptat Directiva prin care infractiunile in trafic se vor aplica indiferent de statul din care provine soferul.

Consiliul de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana intrunit la Bruxelles a adoptat propunerea de Directiva privind facilitarea aplicarii transfrontaliere a normelor privind siguranta rutiera. Propunerea de directiva se fundamenteaza pe rezultatele unor studii ale Comisiei Europene care au aratat ca un numar semnificativ de cetateni nerezidenti se sustrag sanctiunilor rutiere aplicate pe teritoriul statelor membre pe care se afla sau il tranziteaza.


Abaterile pentru care vor fi aplicate prevederile directivei sunt: depasirea vitezei, neutilizarea centurii de siguranta, neoprirea la culoarea rosie a semaforului, conducerea vehiculului in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor, neutilizarea unei casti de protectie, conducerea pe banda destinata urgentelor, utilizarea telefoanelor mobile sau a altor mijloace de comunicatii in timpul condusului. Conform directivei, Comisia Europeana va posta pe website-ul sau un rezumat, in limba oficiala a fiecarui stat membru, referitor la legislatia rutiera nationala, in vigoare, ce face obiectul prezentului proiect de directiva.


"Aplicarea acestei directive va contribui la reducerea numarului de victime pe drumurile din Romania, acest nou instrument de preventei urmand sa determine responsabilizarea soferilor si eliminarea discriminarii pozitive in favoarea soferilor nerezidenti. In prezent in Romania nu se pot pune in executare procesele verbale de constatare a contraventiilor, devenite titlu executoriu, savarsite de cetatenii straini care au comis o incalcare a legii O.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice pe teritoriul Romaniei si vorbim aici de 37.000 de procese verbale de contraventie intocmite cetatenilor straini care, in calitate de conducatori auto, comit incalcari ale legislatiei rutiere.", a declarat ministrul Anca Boagiu.


Biroul de presa al MTI

 

0 comentarii2793 vizualizări04 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0