Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Protectia consumatorilor a aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 76.800 lei.

In perioada 01.08.2013 - 31.08. 2013,  Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud au desfasurat actiuni de control la operatori economici de pe raza judetului, avand ca obiect:

- modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea si modul de etichetare, prezentare si publicitate a bauturilor racoritoare si a sucurilor si nectarurilor din fructe.

- respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare si etichetare, prezentare si publicitate a apelor minerale naturale (ape minerale naturale, ape de izvor)

-  protectia consumatorilor la comercializarea ochelarilor de soare.

- verificarea modului de respectare a calitatii, conditiilor de comercializare si etichetare a legumelor si fructelor in  pietele agroalimentare din judet (s-au efectuat controale comune cu functionari din cadrul Directiei Agricole BN, Garzii Financiare BN, Politiei Economice BN);

- tematica nationala privind modul de respectare a conformitatii, calitatii, conditiilor de comercializare si etichetare a produselor alimentare comercializate in pietele agroalimentare si unitati de alimentatie publica;

- verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare si modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub forma congelata: carne, peste, legume, fructe, inghetata, etc

- control operativ cu ocazia "Zilelor municipiului Bistrita"  in colaborare cu functionari din cadrul DSVSA BN;

- supraveghere piata;

In timpul verificarilor efectuate s-au constatat deficiente privind comercializarea produselor alimentare, servirea produselor culinare sau nerespecatrea conditiilor de pastrare a produselor : erau pastrate in frigidere produse preparate (ciorbe, sosuri), semipreparate( snitele) -  fara etichete privind data prepararii, 12 kg pui fara nici un fel de eticheta si 35 kg mici cu starea termica schimbata. Urmare a deficientelor constatate a fost dispusa opritea temporara de la comercializare a 616 kg produse din carne in valoare de 7064 lei, pana la eliminarea respectiv remedierea deficientelor. Au mai fost oprite temporar de la comercializare 14483 litri bauturi racoritoare cu deficiente de etichetare-informare si oprite definitiv de la comercializare 35 litri bauturi racoritoare cu data durabilitatii minimale depasita.

Au fost controlati 118 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate abateri de la legislatia in vigoare la  33 dintre ei. Pentru incalcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 76.800 lei.

Comisar Sef Adjunct,

    Denes Iuliana

 

0 comentarii2681 vizualizări08 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0