Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Marti 18 Ianuarie 2022 - 14587
AM DECLANSAT PROTESTUL SPONTAN. ESTE PRIMUL PAS SPRE GREVA GENERALA PE TIMP NELIMITAT!

Noi, comisarii Garzii Nationale de Mediu, am declansat actiunea spontana de protest, astazi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitatile de inspectie si control. Protestam impotriva discriminarii salariale, a inechitatilor la care suntem supusi, a tratamentului care ni se aplica de 5 ani incoace: minciuni, amanari, umilinte!

Protestam cu speranta ultima ca statul roman va intelege, o data pentru totdeauna, ca batalia pentru un mediu curat trebuie dusa cu oameni  motivati si sprijiniti in misiunea lor!

Nu sunt suficiente, domnilor politicieni, discursurile despre protectia mediului. Veniti cu noi pe teren sa vedeti in mod real cu ce ne confruntam zi de zi! Sa simtiti pe pielea voastra furia din neputinta de a ne face profesia, asa cum am vrea sa ne-o facem! Nu fiti complici cu cei care actioneaza sistematic impotriva drepturilor romanilor la sanatate si la un mediu sanatos! Rezolvati problema finantarii adecvate a Garzii Nationale de Mediu!

Din 2017 ni se tot promite ca legea salarizarii, 153/ 2017 va deveni realitate si pentru noi. De la an la an, salariile sunt inghetate pentru cei din GNM. Noi nu suntem niciodata exceptia de la inghetarea salariilor, ci doar regula. In 2022 pentru 2021, in 2021 pentru 2020 si asa mai departe. Toti decidentii guvernamentali din ultimii ani si-au incalcat grosolan promisiunea ca drepturile noastre legitime vor fi onorate. Nici acum, in 2022, nu beneficiem de prevederile legii! Suntem institutia publica cel mai prost platita din intreaga tara!

 Avem atributii si responsabilitati sporite de la an la an, dar salarizarea a ramas cu mult in urma altor institutii publice, cu incarcare profesionala sub cea a GNM.

 Cu salarii  de cca. 2600 de lei, fara suport juridic asigurat de institutie e greu sa traiesti, sa-ti faci munca asa cum se cuvine,  daramite sa mai prestezi si serviciu de permanenta neplatit! Din acest moment anuntam ca, noi comisarii GNM din toata tara nu mai efectuam niciun minut de serviciu de permanenta neplatit, in afara orelor de program.

Protestul nostru nu se va opri aici! Este primul pas catre greva generala pe termen nelimitat!

 

 

In numele Sindicatului National al Garzii de Mediu

Valentin Neagoe - Presedinte

 

0 comentarii693 vizualizări13 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0