Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Angajatii din APM B-N au continuat protestul impotriva discriminarii salariale.

Angajatii din Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud a continuat in  17.05.2024, incepand cu ora 1000, protestul spontan impotriva discriminarii salariale, alaturi de colegii din celelalte agentii judetene de protectia  mediului.

      Aproximativ 1400 de salariati din  intreaga tara, sunt profund indignati de discriminarea salariala la care sunt supusi in comparatie cu colegii lor din alte agentii si institutii judetene, carora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

         Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud isi desfasoara activitatea sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si are aceleasi responsabilitati si atributii in implementarea politicilor si a legislatiei in domeniul protectiei mediului la nivel judetean. Este esential ca aceasta egalitate sa se reflecte si in nivelul salariilor.

        Nu cerem decat alinierea salariilor, asa cum s-a procedat si in cazul altor institutii. Nu solicitam privilegii suplimentare fata de alte institutii judetene, ci doar incetarea discriminarii si respectarea drepturilor noastre legitime!

       Senatul Romaniei a luat deja masuri pentru a corecta aceasta injustitie, adoptand un amendament pentru eliminarea discriminarii salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a ramas blocat in Camera Deputatilor (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumaratele demersuri facute pentru obtinerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate si respinse.

       Importanta activitatii noastre va deveni evidenta atunci cand angajatii isi vor intrerupe activitatea si vor protesta. Proiecte finantate din fonduri europene si nationale, inclusiv cele din cadrul PNRR, asteapta actele de reglementare necesare, iar orice intarziere va afecta implementarea acestora. Intreruperile in functionarea Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului, un obiectiv de interes national, vor avea consecinte grave.

       Protestele ce vor urma, inclusiv greva generala, sunt expresia hotararii noastre de a lupta pentru dreptate si echitate in tratamentul salarial. Ne angajam sa continuam aceasta lupta pana cand drepturile noastre sunt respectate si nedreptatea salariala este eliminate!

 

 Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud

0 comentarii3913 vizualizări18 mai 2024
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0